Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2007 00:00

Seri katil kimin peşinde

I Know Who Killed Me
/images/100/0x0/55eaa9f1f018fbb8f88ecc87

Yön:
Chris Sivertson

Oyn: Lindsay Lohan, Julia Ormond, Neal McDonough, Brian Geraghty

DRAM/GERİLİM

KATİLİMİ TANIYORUM

Küçük bir kır kasabası, genç kadınları kaçıran ve öldürmeden önce onlara haftalarca işkence eden seri katil yüzünden dehşete düşmüştür. Katilin son kurbanı parlak bir üniversite öğrencisi olan Aubrey Fleming’dir. Bir akşam kaybolan Aubrey’nin, sadist katil tarafından kaçırılıp, işkence edildiğine inanılmaktadır. Fakat genç kızın bir gün yol kenarında yaralı bir şekilde bulunmasıyla işin rengi değişir. Çünkü Aubrey hastanede kendine geldiğinde, kendisinin sandıkları kişi olmadığı ve gerçek Aubrey’nin hálá ölümcül bir tehlike içinde olduğu konusunda ısrar eder. Doktorlar önce kızın post travmatik şok yaşadığını düşünür ama kız evine döndüğünde kendisinin Dakota Moss diye bir striptizci olduğunu söylemeye devam eder. Aubrey’nin bilgisayarında Dakota Moss isimli kahramanın yer aldığı bir hikayesinin bulunması ise merakları arttırır. Yönetmen Sivertson’un çıkış filmi, düşük bütçeli bir yapım olan "The Lost". Sivertson, "Katilimi Tanıyorum" filminin karakterlerine çok güveniyor ve "Bu film karakterlerin hikayeyi gerçekten sürüklediği ender senaryolardan birine sahip. Senaryonun yarısına bile gelmeden, yakınlık hissettiğim Aubrey karakteri, birdenbire Dakota olduğunu söylüyor. Dakota ise bugüne dek bir senaryoda gördüğüm en büyüleyici karakterlerden birine dönüşüyor" diyor. Filmin başrol oyuncusu Lindsay Lohan, Svertson’un tüm çalışmalarına hayran. Hatta bu yüzden ilk sevişme sahnesini de bu film için çekmekte bir sakınca görmemiş. Filmde Aubrey’nin olduğu sahnelerde mavi, Dakota’nın olduklarında ise kırmızı renk yoğunlukla kullanılmış. Bu ayrım izleyicinin hangi karakterden bahsedildiğini anlamasına da yarıyor.

Cumhurbaşkanı firarda

Yön: Zeki Alasya

Oyn: Zeki Alasya, Derya Baykal, Şahap Sayılgan, Yeliz Yeşilmen

CUMHURBAŞKANI ÖTEKİ TÜRKİYE’DE

Cumhurbaşkanı bir gün siyasetin yüksek temposundan yorulur ve kısa süreliğine de olsa soluk almak için firar eder. Fakat first lady ve cumhurbaşkanından oluşan bu ’VIP’ firarilere, tam Ankara sınırlarından çıkmak üzereyken beklenmedik biri daha katılır; hayat kadını Buse. Ankara sınırında başlayan tuhaflıklar, cumhurbaşkanı ve eşinin zorunlu olarak konaklayacakları küçük balıkçı köyünde bambaşka bir atmosfere dönüşür. Cumhurbaşkanı artık öteki Türkiye’de konuktur. Filmin hazırlık çalışmaları ve çekim aşaması üç yıl sürdü. İç mekan çekimleri Başbakanlık binasında yapıldı ve böylece Başbakanlık binası ilk kez bir film setine ev sahipliği yapmış oldu. Filmin misafir oyuncuları ise en büyük sürprizi. Deniz Arman, Aykut Oray, Aziz Üstel ve Cenk-Erdem ikilisinin yanı sıra dokuzuncu cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de filmde rol aldı.

Meryem ile Yusuf’un Beytüllahim yolculuğu

The Nativity Story

Yön:
Catherine Hardwicke

Oyn: Keisha Castle-Hughes, Oscar Isaac, Hiam Abbass, Shaun Toub

DRAM/DİNİ

MERYEM ANA: HAZRETİ İSA’NIN DOĞUŞU

"Meryem Ana: Hz İsa’nın Doğuşu", insanlık tarihinin en ünlü hikayelerinden birini beyazperdeye taşıyor. Meryem ile Yusuf’un, mücizevi bir gebeliğin ve tarihin akışını değiştiren Hazreti İsa’nın doğuşunun hikayesini...

Film, genç çiftin Kral Herod’un zoruyla Nasıra’dan Yusuf’un memleketi olan Beytüllahim’e doğru çıktıkları yolculuğu anlatıyor. 150 km.’lik bu tehlikeli yolculuk sırasında, Meryem’in dokuz aylık hamile olması işlerini daha da zorlaştıracaktır.

Hazreti Meryem rolünü Oscar’a aday olmuş genç oyuncu Keisha Castle-Hughes canlandırıyor. Senarist Mike Rich, "Çocukluğumdan beri aşina alduğum bu hikayenin sonunu çok iyi biliyor olsam da, fark ettim ki, Beytüllahim’e doğru çıktıkları yolculuk sırasında Meryem ve Yusuf’un başından geçenleri aslında hiç bilmiyordum. İnançlı bir insan ve işi öykü anlatmak olan biri olarak, karşımda ilginç bir hikaye vardı" diyor.

Film, İtalya’nın güneyi ile Fas’taki köylerde çekilmiş. Aslında yönetmen ve yapımcılar hikayeyi orijinal mekanlarında çekmek için Nasıra’dan başlayıp Beytüllahim’e bir yolculuğa çıkmış. Ama İsrail’in geçirdiği modernizasyon nedeniyle, bu güzergahın çekimlere uygun olmadığına karar vermişler.

Geçmişiyle yüzleşen yazar

Yön: Aren Perdeci

Oyn: Murat Onur, Canan Cemali, Sinem Tuncer, İlker Uysaler, Sermet Tezel, Karolin Sarı

DRAM

YANLIŞ ZAMAN YOLCULARI

Mahir, 30 yaşında bir yazardır ve yeni kitabı üzerinde çalışmaktadır. Hayatında meydana gelen önemli bir olay onu yazmaktan uzaklaştırır. Hayatı tam bir kabusa dönüşür. Çocukluğunun tüm anıları gözünde canlanır; onu tek başına büyütmüş zarif ama güçlü annesi, sıcak komşuluk ilişkileri, karşı dairede yaşayan evin bakıcısı neşeli matmazel Sona, yazar Sermet Bey ile onun genç ve güzel kızı Aslı... Yayınevi, Mahir’e yeni kitabını bitirmesi için baskı yapmaktadır. Ona bir hafta süre tanırlar. Kitap teslim edilmediği takdirde geçmişinin tüm izlerini taşıyan evine haciz konulacaktır. Yanlış Zaman Yolcuları, genç bir ekip tarafından çekilmiş bağımsız bir film. Yönetmeni Aren Perdeci, yapımcı ve senaryo yazarı olarak da karşımıza çıkıyor. Filmde dört ayrı dünyadan kesitler yer alıyor; şimdi, geçmiş, roman, rüya. Çekimler için Talimhane’deki eski bir İstanbul evi, en ince ayrıntısına kadar iki ayda dekore edildi.

Filmin iki başrol oyuncusu Canan Cemali ile Murat Onur, yönetmen Aren Perdeci ve görüntü yönetmeni Serkan Güler, Galatasaray Lisesi’nden sınıf arkadaşları ve tesadüf olarak bu film için biraraya geldiler.

Tek gecede değişen iki hayat

Knocked Up

Yön: Judd Apatow

Oyn: Katherine Heigl, Seth Rogen, Paul Rudd, Leslie Mann

ROMANTİK KOMEDİ

KAZA KURŞUNU

Allison Scott, hayatı dolu dolu yaşayan, 24 yaşında bir magazin gazetecisidir. Aşırı alkollü olduğu bir gece Ben Stone adlı bir gençle tek gecelik ilişki yaşar. Fakat bu gecenin sonunda hiç istemediği halde hamile kalınca hayatı raydan çıkar. Allison bebeğini tek başına büyütmek ile babasını daha iyi tanımak ikilemiyle yüz yüze kalınca, biraz aptalca gibi gözükse de genç adama bir şans vermeye karar verir. Ben ise hayatını belli bir düzene oturtma arzusu taşımayan çocuk ruhlu bir erkektir. Ben ile Allison, birbirleri hakkında daha çok ayrıntı keşfettikçe, hiç de ruh ikizi olmadıkları, hatta ayrı dünyaların insanları oldukları gerçeğiyle karşılaşacaktır.

Filmin hem senaristi hem yönetmeni olan Judd Apatow, 2005 yılının hit komedilerinden "40 Yıllık Bekar"ın da yönetmeniydi. 177 milyon dolar hasılat etmiş bu filmin ardından, tek gecelik ilişkiler ve ebeveyn olmanın hayatı nasıl alt üst edebileceği hakkında bir komedi ile karşımıza çıkıyor. Filmin başrolünde oynayan Katherine Heigl, Grey’s Anatomy dizisinin güzel doktoru olarak tanınıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!