Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2008 00:00

Ava giderken avlanan ajan

KOMEDİ

Yön: Joel ve Ethan Coen Oyn: George Clooney, Brad Pitt, John Malkovich


Brad Pitt ve George Clooney, Ocean’s üçlemesinden sonra bu kez Coen kardeşlerin yönettiği kara komedide buluşuyor. Film Amerika ve Kanada’da vizyona girdiği hafta 2.651 sinemada gösterilip 19.1 milyon dolar hasılat yaptı. Alkolik olduğu için CIA’daki işinden kovulan emekli ajan Ozzie Cox, intikam almak için gizli bilgileri bir CD’ye kaydeder. Cox’un boşanmanın eşiğinde olduğu karısı Katie, CD’yi çalar ancak gittiği spor salonunda unutur. Salonda çalıştırıcı olan Chad ve yönetici Linda, Chad’in tesadüfen bulduğu CD ile Cox’a şantaj yapmaya başlarlar. İşin içine bir de Katie’nin birlikte olduğu federal ajan Harry girince olaylar iyice karışır.

Altın palmiyeli öğretmen

DRAM

ENTRE LES MURS

SINIF

Yön: Laurent Cantet

Oyn: François Begaudeau

François ve diğer öğretmen arkadaşları belalı bir semtteki lisede yeni bir yıla hazırlanmaktadır. Öğrencilerinin iyi bir eğitim alması için hiçbir engelde yılmayacaklarına inanırlar. Sınıf farklı kültürler ve tavırların sık sık birbiriyle çatıştığı bir yerdir. Ergenlik çağındaki gençlerin davranışları, düşük maaş alan öğretmenlerin şevkini kırar. François ise saygı ve çalışkanlık üzerine kurulu atmosferi sağlamakta kararlıdır.

Filmi yazan ve oynayan François Begaudeau gerçekten de bir öğretmen ve Sınıf’ta hayatından bir kesiti anlatıyor. Laurent Cantet bu filmle Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye Ödülü’nü aldı.

Ölümle biten anlaşmalı evlilik

DRAM

Le Silence de Lorna

LORNA’NIN SESSİZLİĞİ

Yön: Jean-Pierre ve Luc Dardenne

Oyn: Arta Dobroshi, Jeremie Renier, Fabrizio Rongione


Lorna bir eroinmanla anlaşmalı evlilik yapıp Belçika vatandaşlığına geçer. Ancak yaptığı anlaşma bu kadarla kalmaz. Bu evliliği sona erdirdikten sonra, Belçika vatandaşlığına geçmek isteyen bir Rus ile de evlenmesi gerekir. Plan ilk bakışta kabul edilebilir gibi görünse de, ilk kocasını öldürüp ortadan kaldırması gerekince Lorna’nın dünyası altüst olur. Film, bu yılki Cannes Fim Festivali’nde En İyi Senaryo Ödülü’nü aldı.

Hayvanat bahçesinden Afrika’ya yolculuk

ANİMASYON / AKSİYON

Madagascar: Escape 2 Africa

Yön: Eric Darnell ve Tom McGrath


2005’te gösterilen Madagascar’daki kahramanlarımızı hatırlayacaksınız; hayalgücü kuvvetli aslan Alex, geveze zebra Marty, endişeli zürafa Melman ve zeki su aygırı Gloria. İlk filmde New York’tan Madagascar’a gitmişlerdi. Şimdiyse aslan Alex, ailesini görmek için Afrika’ya gitmek ister. Ancak büyük kentteki yetenekleri Afrika’da işe yaramayacaktır. Daima sürüden ayrılma hayalleri kurmuş olan Marty de, Afrika’da kalabalık zebralar grubu içerisinde ne yapacağını bilemez. Biraz daha olgunlaşmış olan su aygırı Gloria yeni bir ilişkinin ne olduğunu keşfeder. New York’taki hayvanat bahçesinde doğup büyümüş kahramanlarımız, Afrika’da hayatlarında ilk kez kendi cinslerinden hayvanlarla karşılaşınca sorunlar yaşarlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!