Zeytinyağlı incirin faydaları nelerdir? Kabızlığa iyi gelir mi? Mideye ne gibi yararları vardır?

Güncelleme Tarihi:

Zeytinyağlı incirin faydaları nelerdir Kabızlığa iyi gelir mi Mideye ne gibi yararları vardır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2022 15:51

Zeytinyağlı incirin doğurganlığı arttırıcı bir etkisi vardır. Hamile kalabilmeyi kolaylaştıran zeytinyağlı incir bağırsak hareketlerinin rahatlamasını sağlayarak kabızlık sorununu da kısa sürede çözer. Zeytinyağlı incir, boğaz enfeksiyonlarını gidererek balgam söktürmeye de yardımcı olur. İşte, zeytinyağlı incirin faydaları nelerdir? Kabızlığa iyi gelir mi? Mideye ne gibi yararları vardır ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Zeytinyağlı incir vücut için doğal bir şifa kaynağı olarak bilinmektedir. Şeker hastalığına iyi gelen zeytinyağlı incir kürü insülin direncini de düşürmektedir. Doğurganlığı arttıran zeytinyağlı incir kürü kadınların hamile kalmasını da kolaylaştırır. Zeytinyağlı incir kürü, erkeklerde sperm kalitesini arttırarak eşlerin rahat bir şekilde çocuk sahibi olabilmelerini de sağlamaktadır. Zeytinyağlı incir kürü sayesinde vücuttaki kötü kolesterol de düşmektedir.

ZEYTİNYAĞLI İNCİRİN FAYDALARI NELERDİR?

Zeytinyağlı incir içerdiği vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.

Kadın hastalıklarının iyileşmesine yardımcı olan zeytinyağlı incir, kadınların menapoz dönemlerinde rahat etmelerini sağlamaktadır. Kalsiyum açısından zengin olan zeytinyağlı incir kemik erimesi gibi sorunların giderilmesine de yardımcı olur.

Haberin Devamı

Zeytinyağlı incir kürünün besin değeri yüksek olduğu için zayıflamaya da yardımcı olmaktadır.

Yüksek miktarda B2 vitamini içeren zeytinyağlı incir kürü düzenli tüketildiği takdirde hafızayı da güçlendirir.

Zeytinyağlı incir kürü vücutta bulunan kötü kolesterolü de düşürmede etkilidir.

İçeriğindeki fosfor ve kalsiyum nedeni ile zeytinyağlı incir diş sağlığını da korumaktadır.

Bağışıklığı güçlendiren zeytinyağlı incir boğaz enfeksiyonlarını azaltarak balgam söktürür.

Öksürüğün kesilmesini de sağlayan zeytinyağlı incir boğazı yumuşatır.

Yoğun miktarda lif içeren zeytinyağlı incir sindirim sistemini iyileştirmektedir.

Bağırsak sorunlarını çözen zeytinyağlı incir kabızlık gibi sorunların da ortadan kalkmasını sağlayacaktır.

KABIZLIĞA İYİ GELİR Mİ?

Zeytinyağlı incir kabızlığa iyi gelmektedir. İncir yüksek oranda lif içerdiği için sindirim sistemini rahat bir şekilde çalıştırır. Zeytinyağı da bağırsaklarda rahat bir şekilde emilir. Zeytinyağlı incir sayesinde bağırsaklar yumuşar. Kabızlık problemi yaşayanlar zeytinyağlı inciri düzenli tükettikleri takdirde sorun ortadan kalkacaktır. Kabızlık durumunda bağırsaklar hareketsiz kaldığı için zeytinyağlı incir rahatlatıcı bir etki gösterir.

MİDEYE NE GİBİ YARARLARI VARDIR?

Zeytinyağı mideyi rahatlatarak sindirim sistemini rahat bir şekilde çalıştırır. Güçlü bir lif kaynağı olan incir ise mideye iyi gelir. Zeytinyağlı incir sindirim sistemini düzenleyerek midenin rahatlamasını sağlar. Sindirim sistemine iyi gelen zeytinyağlı incir her türlü mide ağrısını da kısa bir sürede gidermeye yardımcı olacaktır.

ZEYTİNYAĞLI İNCİRİN VÜCUDA FAYDALARI NELERDİR?

Zeytinyağlı incir, vücuttayken serbest radikaller ile güçlü bir şekilde savaşır. Kolesterolü de düşüren zeytinyağlı incir lif bakımından da çok zengindir. Kalorisi düşük olduğu için zeytinyağlı incir diyet programlarında da yoğun olarak kullanılmaktadır. İçerdiği vitamin ve mineraller açısından zeytinyağlı incir kilo vermeye de yardımcı olacaktır.

Yüksek oranda demir barındıran zeytinyağlı incir kansızlık sorununu da kısa bir sürede çözecektir. Kanser gibi pek çok hastalığı önlemeye yardımcı olan zeytinyağlı incir kanser ve şeker hastalıklarını da iyileştirmeye yardımcı olur. Doğurganlığı arttıran zeytinyağlı incir erkeklerdeki sperm kalitesini de yüksek miktarda arttıracaktır.

ZEYTİNYAĞLI İNCİR KÜRÜ NASIL YAPILIR?

Zeytinyağlı incir kürü hazırlamak için öncelikle 2 orta boy incir küçük küçük dilimlenir. Dilimlenen incirlerin üzerine ise üç dolu kaşık zeytinyağı eklenir. Hazırlanan karışım 24 saat boyunda güneş görmeyen kuru bir ortamda dinlendirilir. Bekletilen zeytinyağlı incir karışımı ertesi sabah aç karnına yenir. Zeytinyağlı incir kürü hazırlandıktan sonra kısa bir süre içerisinde tüketilmelidir. Zeytinyağlı incir kürü bir kadar düzenli olarak her sabah tüketilmelidir. Hazırlanan zeytinyağlı kür çok kısa bir süre içerisinde etkisini de gösterecektir.

BAKMADAN GEÇME!