Yenilebilir çiçekler.. Mesut Türk yazdı

Güncelleme Tarihi:

Yenilebilir çiçekler.. Mesut Türk yazdı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2022 07:00

Doğanın güzellikleri ve mucizeleri elbette saymakla bitmez. Bu eşsiz güzelliklerden biri de en güzel, özel anlarımıza mis kokularıyla anlam katan rengârenk çiçekler. Artık sofralarımızda ‘yenilebilir çiçekler’ de var.

Haberin Devamı

Yüzyıllardır doğada var olan çiçekler, insanoğlu tarafından çeşitli amaçlarla kullanılmaktadır. Genel olarak çiçekler sağlık ve güzellik alanlarında kullanılmıştır. Ama artık “yenilebilir çiçek” dediğimiz ve özel olarak yetiştirdiğimiz çiçekleri soframızda, çaylarımızda, kokteyllerimizde de görüyoruz.
Birçok kültürde yemeklerde de kullanılan yenilebilir çiçeklerin büyük çoğunluğu sağlığınızı destekleyecek güçlü antioksidanlar ve antienflamatuar bileşenlerini içerir. Birçok farklı şekilde bu sağlıklı yiyeceklerden faydalanmanız mümkündür. Çiğ servis yapabilir, sebzelerle pişirebilir, doğum günü pastalarınızı süsleyebilir ya da kızartarak atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. 

Yenilebilir çiçekler.. Mesut Türk yazdı

Haberin Devamı

Antalya’dan Maldivler ve Seyşeller’e ihracat

Tarım açısından son derece avantajlı olan topraklarımızda yenilebilir çiçek her geçen gün önem kazanıyor ve ülkemizde önemli bir sektör oluştu.
Maldivler ve Seyşeller’deki lüks oteller tarafından oldukça rağbet gören yenilebilir çiçekler online satış ile kolayca her sofraya ulaşabiliyor.
Türleri 30’a yaklaşan çiçekler arasında kırmızı ve beyaz renklerde 5-6 tür erik çiçeği, salatalık çiçeği, kabak çiçeği, hodan çiçeği, mini karanfiller, soğan çiçeği, menekşe çeşitleri, ekinezya, Latin çiçeği, fasulye çiçeği, sütleğen, papatya çeşitleri, gül çeşitlerini görebilirsiniz.
Yenilebilir çiçekler arasında en çok talep görenler ise menekşeler, karanfiller, salatalık, erik, ekinezya ve hodan çiçekleri. 

Zirai ilaç kullanılmıyor

Doğada kendiliğinden bulunan bu çiçeklerin üretiminde hiçbir zirai ilaç kullanılmıyor. Tatları ve kullanım alanları ise türüne göre değişiyor.
Menekşe ve erik çiçeği pasta süslemelerinde, fasulye çiçeği et yemeklerinde, Latin çiçeği ise daha çok balık ve salatalarda kullanılıyor. 

Yenilebilir çiçekler.. Mesut Türk yazdı

Haberin Devamı

Elektrik çiçeği

Kulağa en ilginç gelen, yiyince dilde, ağızda elektrik çarpması hissi veren elektrik çiçeğinin kullanımı ise aslında daha eskilere dayanıyor.
Hindistan’da diş ve diş eti sorunları için kullanılan elektrik çiçeği, ağızdaki bakterileri temizleyerek ve tükürük bezlerinizi çalıştırarak yediğiniz yiyeceğin tadını daha çok almanızı sağlıyor.

14 Şubat nedeniyle yenilebilir çiçeklere talep arttı

Eski Roma’da âşıkları kavuşturmak için canı pahasına mücadele eden Aziz Valentine’in hikâyesine dayanan 14 Şubat’ta hediye olarak yenilebilir çiçekler de yerini alıyor!

Baby sebzeler

Gastronomideki ilgi ve lüks tüketim talebi artınca mini sebze yeni bir akıma dönüştü. Ünlü şeflerin tabaklarından marketlere uzanan minyatür sebzelerin popülaritesi, çocuklarına sebze yemeyi sevdirmeye çalışan ebeveynlerin de tercihiyle her geçen gün artıyor.

Haberin Devamı

Yenilebilir çiçekler.. Mesut Türk yazdı


Aralarında patlıcan, hıyar, kabak, sarı kabak, ıspanak, yedikule marul, çeri domates, patates, sarı çeri domates, plum domates, roka, turp, kırmızı pancar, biber, beş ayrı renkte havuç ve soğan olan bu sebzeler kısa sürede yetiştiği için daha lezzetli oluyor ve ilaç kullanılmıyor.
Günlük hasat ile topladığımız bu sebzeleri, kapınıza kadar en taze şekilleriyle gönderiyoruz.
Yıl boyunca seralarda üretim yapmak mümkün olduğundan, mini sebze üretimi Türkiye tarımı için önemli bir alternatif olabilir.

BAKMADAN GEÇME!