Yaz sonu cilt lekelerine veda edin! Bahar Babacan yazdı...

Güncelleme Tarihi:

Yaz sonu cilt lekelerine veda edin Bahar Babacan yazdı...
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2022 07:49

Yaz aylarının sonuna geldik ancak güneşin olumsuz etkilerinden biri olan cilt lekelerinden pek çok kişi muzdarip. Güneş lekesi çeşitli nedenlerle oluşabilmektedir. Söz konusu nedenlerin başında genetik faktörlerle cilde zarar veren güneş ışınına maruz kalmak var. Hatta bazı kişilerde güneşten gelen ışınlar yalnızca leke oluşturmaz. Hali hazırda var olan leke ve çillerin görünümlerini de koyulaştırır. Bu hafta sizlere bu lekelere karşı evde yapabileceğiniz doğal çözümlerden bahsedeceğim...

Haberin Devamı

Güneş lekesine iyi gelenler

Yağlar
Güneş lekesine iyi gelen yağlar arasında limon, ıtır, bergamot ve gül yağı baştadır. Diğer yandan gül yağı ile yapılan toniklerde düzenli kullanımda güneş lekelerinin yok olmasını sağlamaktadır.

Yaz sonu cilt lekelerine veda edin Bahar Babacan yazdı...

Bitkiler
Güneş lekesine iyi gelen bitkiler çeşitlidir. Örneğin yeşil çay, aloe vera gibi bitkiler güneş lekesini düzenli kullanımda tamamen geçirmektedir. Bunların yanı sıra elma sirkesi, Hint yağı, limon suyu, süt ve yaban mersini de güneş lekesine iyi gelen çeşitli bitkisel çözümler arasında.

Yaz sonu cilt lekelerine veda edin Bahar Babacan yazdı...

Haberin Devamı

Maskeler
Güneş lekelerine iyi gelen maskeler bulunmaktadır. Bunların evinizde kolaylıkla uygulayarak güneş lekelerinizden kurtulabilirsiniz. Bunlardan biri yumurta akı, yoğurt ve limon suyu karışımıyla yapılmaktadır. Bu karışımı haftada bir cildinize uygulayarak olumlu sonuç almanız mümkündür.
Maskeyi yaptıktan sonra 15-20 dakika bekleyerek lekeler üzerindeki etkisini artırabilirsiniz. Ardından yıkama ve durulama işleminden sonra gül suyunu tonik olarak kullanırsanız maske daha etkili olacaktır.
Güneş lekesi için elma sirkesi ve limon suyuyla da maske yapabilirsiniz. İkisinden de eşit miktarda alarak karıştırdıktan sonra direkt lekelerin üzerine uygulayabilirsiniz. Uygulamanın ardından 15 dakika beklerseniz maskenin etkisi artacaktır. Ardından yüzünü durulayıp gül yağı ya da gül suyu sürerek daha hızlı sonuç alabilirsiniz. Ancak bazı kişilerde elma sirkesi ve limon suyu alerjik reaksiyona neden olabilmektedir. Bu yüzden bu maskeyi gündüz değil de gece yapmanızı tavsiye ederiz.
Böylece cildiniz güneş ışınlarına maruz kalmaz ve gece iyileşme etkisi iki katına çıkar.
Diğer yandan eğer bu maskeyi uyguladıktan sonra kızarıklık ya da kaşıntıya rastlarsanız cildinizi bol suyla durulayıp bu maskeyi bir daha yapmayın.
Ancak bu durum sadece çok aşırı hassas ve problemli ciltlerde ortaya çıkmaktadır. Normalde elma sirkesi ve limon suyu cilde zararlı değil aksine oldukça faydalıdır.

Haberin Devamı

Yaz sonu cilt lekelerine veda edin Bahar Babacan yazdı...

BabypeelIng
Evde gideremediğiniz cilt lekeleri için daha profesyonel bakımlar şart. Babypeeling ile kimyasal içerikler yerine doğal yosun kullanarak cildinizi yenilemek ve lekelerinden arındırmak mümkün. Bu işlem cildinizin elastikiyetini artırır, cildinizin inceltmeden soyulmasını ve yepyeni bir cilde kavuşmanızı sağlar. Bebek gibi bir cilde kavuşmak artık hayal değil.

BAKMADAN GEÇME!