Yabancı gelinler sizi piste bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Yabancı gelinler sizi piste bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 14, 2017 11:33

Caterina Birand, yarı İtalyan yarı Meksikalı; Adbel Sevil ise yarı Perulu yarı İspanyol. Onlar İstanbul’da yaşamaya başlayan iki yabancı gelin. Yolları 12 yıl önce kesişti, bu dostluk iş ortaklığına dönüştü. Sonuç: Move’NGroove adlı dans ve fitness stüdyosu!

Haberin Devamı

◊ Sizi aşk İstanbul’a savurmuş... Eşlerinizle tanışma hikâyenizi ve İstanbul’da yaşamaya nasıl ‘evet’ dediğinizi anlatabilir misiniz?
ADBEL: Eşimle Amerika’da lise son sınıfta tanıştım, 16 yaşındaydım. Birlikte Clark University’e gittik ve o günden beri beraberiz. Tokyo, Hindistan ve Londra’da birlikte yaşadıktan sonra İstanbul’a yerleşmeye ve burada aile kurmaya karar verdik. Hayatımızda verdiğimiz en iyi kararlardan bir tanesi...
CATERINA: Eşim Umur ile üniversite son sınıfta tanıştım, 20 yaşındaydım. Washington DC’de Ben Georgetown University’de okuyordum, o da American University’de. Arkadaşlar vesilesiyle tanıştık, o günden beri beraberiz. New York ve Avrupa’da 10 yıl süreyle yaşadıktan sonra Haziran 2003’te İstanbul’da evlendik. Eşim 2001 senesinde İstanbul’a geri döndüğünde, onunla evleneceğimden ve burada yaşayacağımdan hiçbir şüphem yoktu. 14 yıldan beri burada yaşıyorum.

Haberin Devamı

◊ Peki  yollarınız nasıl kesişti? 
CATERINA: New York’ta aynı zamanda yaşarken ortak arkadaşlarımız vardı ancak tanışma fırsatımız olmadı. 12 yıl önce İstanbul’da Türkçe dil kursunda tanıştık, kaderimizmiş. Türkçe ile aramız o kadar iyi olmasa bile biz hemen çok yakın arkadaş olduk...

◊ Birlikte iş kurmaya nasıl karar verdiniz?  
CATERINA: Move’NGroove konsepti birlikte konuştukça ortaya çıktı. Biz görünüş, karakter ve tavır olarak çok zıt kişileriz; ancak birbirimiz ile çok gerçekçiyiz. Hem iyileri hem de kötüleri her zaman karşılıklı konuşuruz. Adbel daha hayalci, kreatif ve fikir dolu. Ben ise daha kontrolcü ve uygulayıcıyım. 
ADBEL: Üçüncü çocuğumdan sonra kendim için bir şey yapmam gerektiğinin farkına vardım ve spor yaparak çok huzur buldum. Amerika’ya giderek çeşitli fitness metotlarının sertifika programına katılarak bu spor kültürünü yakından öğrenme fırsatım oldu. Bana büyük zevk verdi, şimdi sıra başkalarına da bu keyfi tattırmaya geldi. 

Yabancı gelinler sizi piste bekliyor

Fotoğraf: Murat ŞAKA

Haberin Devamı

◊ Nasıl bir ortam var stüdyoda? 
CATERINA: Enerji dolu bir yer. Biz fitness salonu değiliz. Biz butik dans ve fitness stüdyosuyuz. Derslerimizin çoğunluğu Türkçe veya İngilizce veriliyor. Eğitimcilerimiz başta İngilizce olmak üzere birden fazla dil konuşuyor. Bu sebepten dolayı Türkçe, İtalyanca, İspanyolca, İngilizce ve Rusça duymanız çok doğal. Move’NGroove’da en önemli hedefimiz müşterilerimizin egzersizle zihinlerini ve vücutlarını birleştirmek.

◊ Ne tür danslar yapılıyor?
ADBEL: ‘Total Body Sculpting’ dersimiz, insanın kendi ağırlığının kullanıldığı dans ve kardiyo karışımı. Bu derste lastik bant, gliders ve 1-2 kiloluk ağırlıklar kullanıyoruz. Bunun yanı sıra pilates, kişiye özel antrenman, cimnastik ve dövüş sanatları da yer alıyor. Ayrıca hip–hop, Latin koreografi, çiftler için dans, salsa, merengue, bachata ve samba da var. 3 yaşından 80 yaşına kadar müşterilerimiz var...

Haberin Devamı

◊ Hayatında hiç dans etmemiş biri de gelebilir mi stüdyonuza? 
CATERINA: Tabii ki gelebilir. Hayatında hiç dans etmemiş birini eğitmek daha kolay. Tüm dans derslerimiz adım adım, eğitmenlerimiz tarafından bire bir yapılıyor.

◊ Haftada kaç gün öneriyorsunuz? 
CATERINA: Görülebilir bir değişiklik için haftada 3 ders almalarını öneriyoruz. Sağlıklı yemek de burada büyük bir rol oynuyor. Anne-babalara da çocukları için spor ve doğru beslenme hakkında danışmanlık veriyoruz. Fitness bir yaşam tarzı olması gerekiyor; yazın bir mayoya sığabilmek için değil. Günde 20 dakika bile günlük yaşantımızın parçası olmalı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!