Vajinal Mantar Bulaşıcı Mı Ve Nasıl Bulaşır? Vajinal Mantar Bulaşma Yolları

Güncelleme Tarihi:

Vajinal Mantar Bulaşıcı Mı Ve Nasıl Bulaşır Vajinal Mantar Bulaşma Yolları
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 18:39

Enfeksiyon problemi olarak öne çıkan vajinal mantar, günlük yaşamda rahatsız en önemli hastalıklar içerisinde gelir. Ayrıca bu hastalığın bulaşıcı olup olmadığını araştırılan konular içerisinde geliyor. Peki, Vajinal mantar bulaşıcı mı ve nasıl bulaşır? Vajinal mantar bulaşma yolları üzerine detayları derledik.

Haberin Devamı

Vajina ve çevresinde yer alan, vulva ismi ile bilinen dokularda meydana gelmiş tahriş, kaşıntı ve akıntıya neden olan enfeksiyon vajinal mantar olarak bilinir. Özellikle toplumdaki kadınların %75’ini en az 1 defa etkileyen rahatsızdır içerisinde bulunur. Ayrıca bulaşıcı olup olmadığı da yine önemli bir yer taşımaktadır. 

 Vajinal Mantar Bulaşıcı mı? 

 Vajinal mantar kadınlarda ortaya çıkan ve ciddi anlamda rahatsızlık veren önemli hastalıklar içerisinde yer alır. Aynı zamanda bulaşıcı ve yaygın olarak öne çıkan hastalık olduğunu söylemek mümkün. Özellikle ortak olarak kullanılan birçok farklı ile beraber bulaşan bir rahatsızlıktır. Bu doğrultuda tuvalet, hamam, sauna ve havuz gibi daha pek çok yerden bulaşabilir. Bu gibi yerlerden ortak şekilde bulaştığı bulaşması ile birlikte, aynı zamanda cinsel ilişki ile de bulaşabileceği unutulmamalıdır. 

Haberin Devamı

 Vajinal Mantar Nasıl Bulaşır? 

 Birçok farklı yöntem üzerinden bulaşan en tehlikeli ve önemli rahatsızlıklar içerisinde Vajinal mantar gelmektedir. Bakteri üzerinden bir enfeksiyon hastalığı olması ile birlikte, oldukça yaygın bir bulaşıcı etkisi olduğunu söylemek mümkün. Bu doğrultuda birçok farklı ortak alan ile birlikte temas üzerinden bulaşan bir hastalıktır. 

 - Tuvaletler

 - Sauna

 - Hamam

 - Havuz

 - Duş alanlar

 - Cinsel birliktelik 

 Genel çerçevede yukarıda verilen durumlar ile birlikte vajinal mantar kişiden kişiye bulaşabilir. Özellikle günümüzde kadınların %75’ini etkileyen en önemli ve yaygın hastalıklar içerisinde yer almaktadır. Bu sebepten dolayı böylesi ortak alanlar konusunda dikkat etmek gerekmektedir. Tabii aynı zamanda tedavi yöntemlerinin de olduğunu ifade etmek mümkün. Mutlaka öne çıkan belirtiler söz konusu olduğu zaman uzman bir doktora görünmek gerekir. 

 Vajinal Mantar Bulaşma Yolları 

 Vajinal mantar birçok farklı yol üzerinden bulaşan en önemli rahatsızlıklar içerisinde yer almaktadır. Özellikle bakteriyel bir enfeksiyon rahatsızlığı olması ile beraber, günlük yaşamında olumsuz etkileyen hastalıklardan biridir. Bu doğrultuda vajinal mantar özellikle ortak alanlar üzerinden yaygın bulaşan bir hastalıktır. En çok ulaşan yerler içerisinde hamam, havuz, savunan, cinsel birliktelik ve tuvalet gibi alanlar ön plana çıkıyor. Mutlaka bu gibi yerlerin düzenli olarak temiz ve steril kalması önemli bir yer taşımaktadır. Aynı zamanda bireysel temizliği ve hijyenin de bu durumda önemli olduğunu söylemek gerekir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!