Vajinal Kuruluk Kendiliğinden Geçer Mi? Vajinal Kuruluk İçin Tedavi Yöntemleri Nelerdir

Güncelleme Tarihi:

Vajinal Kuruluk Kendiliğinden Geçer Mi Vajinal Kuruluk İçin Tedavi Yöntemleri Nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2022 11:49

Vajina, doğumun gerçekleşmesi, adet kanının dışarıya atılması ya da cinsel ilişkinin gerçekleşmesi gibi fonksiyonlarla mucizevi bir transfer gerçekleştirilebilecek olan organdır. 8-10 cm uzunluğuna sahip olan bağ ve kas grubundan meydana gelen bu organ ise, vajen, vagen ve vagina isimleri ile de bilinir. Vajinal kuruluk kendiliğinden geçer mi sizler için derledik.

Haberin Devamı

Vajina, penis girişi ve doğum sırasında ile birlikte enine ve boyuna doğru esneyen ya da genişleyen bir organdır. Bunun bir diğer önemli özelliği ise, giriş kısmında yer alan salgı yapıcı bezlerdir. 

 Vajinal Kuruluk Kendiliğinden Geçer mi? 

 Vajinal kuruluk sorunu yaşayan kişiler, zaman içinde cinsel ilişkide acı (disparoni sorunu), ağrı ve cinsellikten de iyice uzaklaşabilirler. Bu da çift ilişkisinde bazı sorunlar yaşanmasına, özgüven kaybına ve evlilik problemlerine yol açabilir. Bu nedenle de vajina kuruluğu yaşayan kadınlarda kişiye uygun bir tedavi yöntemi kullanılarak vajinal kuruluk sorunu mutlaka tedavi edilmesi gerekir. 

 Vajinal kuruluk; vajinanın cinsel ilişki esnasında yeteri kadar kayganlaşmaması, ıslanamaması ve normalden daha az olması halidir. Sıkça rastlanılan ve kişilerin hayatlarını olumsuz yönde etkileyen bir sorundur. Vajinal kuruluk zaman içinde kendiliğinden geçebilir. Geçmediği durumlarda ise mutlaka tedavi edilmesi gerekir. 

Haberin Devamı

 Vajinal Kuruluk için Tedavi Yöntemleri Nelerdir? 

 Vajinal kuruluk şikayeti ile başvuruda bulunan kadınlarda önce kuruluk nedeninin ortaya konması gerekir ve buna göre de tedavi planlanır. Menopoza bağlı olarak gelişen bir vajinal kuruluğun tedavisi için östrojen krem ve ilaçlar kullanılır. Aynı zamanda, enfeksiyona bağlı olarak ortaya çıkan vajinal kuruluk varsa öncelikle enfeksiyonun tedavi edilmesi gerekir. Eğer bunun nedeni cinsellikle ilgiliyse tercihen kişinin partneri ile birlikte cinsel terapiste yönlendirilmesi gerekir. Ayrıca kayganlaştırıcı jeller kullanılarak da bu sorun çözülebilir. Burada en önemli olan konu ise vajinanın pH’ına uygun olan jellerin tercih edilmesidir. 

 Son zamanlarda özellikle menopoz döneminde olan kadınlarda vajinal kuruluk tedavisi için radyofrekans, vajinal PRP ve lazer ile de çeşitli tedaviler yapılır. Özellikle de PRP yöntemi kullanılarak vajinadaki hücreleri uyarır ve vajinanın daha nemli ve genç kalmasını sağlar. RP sıvısının içinde bulunan vücudun ürettiği gençleştiririm ve besleyici faktörler bulunur. 

Haberin Devamı

 Birer ay ara ile 3 defa olacak şekilde uygulanır. Vajinal kuruluğun tedavisi yapılırken bitkisel yağ olarak da Hindistan cevizi yağı gönül rahatlığı İle kullanılabilir. Aynı zamanda kayganlaştırıcı jeller kullanılarak bu sorunun çözüme kavuşması sağlanabilir. Fakat kuruluk geçmezse uzman bir hekime başvurmak gerekir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!