Vajina estetiği mutlu ediyor

Güncelleme Tarihi:

Vajina estetiği mutlu ediyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2007 13:10

ZONGULDAK Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahı Uzmanı Doç.Dr. Eksal Kargı, güzel bir kadının bile vajinasının anatomik olarak beğenmemesinin, cinsel yaşantısını ve psikolojisini olumsuz yönde etkilediğini, vajina estetiği ile bu durumun düzeltilebildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Vajinal bölgedeki yapısal değişikliklerin, kadınlarda cinsel tatminsizliğe neden olduğunu söyleyen Doç.Dr. Kargı, “Dış genital organlarda doğuştan var olan yapısal bozukluklar, ya da ileri dönemlerde çocuk doğurma ve cinsel aktiflik nedeniyle vajinal bölgede ortaya çıkan değişiklikler, birçok kadında cinsel tatminsizlik ve isteksizliğe, mutsuzluğa ve komplekse yol açmakta, hatta bikini veya dar pantolonları rahatça giyememe zorluğuna da neden olmaktadır. Güzel bir kadının bile kendi dış genital organını anatomik olarak beğenmemesi, cinsel yaşantısını ve psikolojik fonksiyonlarını olumsuz yönde etkilemekte ve aynı zamanda bunlar cinsel partneri için de problem oluşturabilmektedir” dedi.

Doç.Dr. Kargı, kadınların genital organlarının estetik görünmesi ve ilişkide haz alabilmek için plastik cerrahlara başvurduklarını anlatarak, şöyle dedi:

“Günümüzde insanlar, dış görünümlerine ve güzelliklerine önem vermekte ve her zaman için kendilerini daha mutlu ve rahat hissedebilecekleri işlemlerden kaçınmamaktadır. Son yıllarda kadın dış genital organlarının hem estetik görünüm ve hem de cinsel ilişkide daha çok haz alma talebi açısından plastik cerrahları, daha çok ilgilendirir hale getirmiştir. Doğum sonrası vajinal genişlemeler de vajina estetiği ile sıkılaştırılabilmekte, iç dudaklar çok daha estetik bir görünüm kazanabilmektedir.”
Bakire kızlara da ameliyatların yapılabileceğini açıklayan Doç.Dr. Kargı, şöyle konuştu:

“Büyük ve sarkık dudaklar klitoryusun üzerini kapatarak cinsel haz duyusunu önleyebilir. Ameliyatın cinsel ilişkiye, orgazma, gebe kalmaya ve doğum yapmaya herhangi bir zararı veya engeli yoktur. Doğum yapmış ya da yapmamış kişilere bu ameliyat yapılabilir. Kızlık zarı ameliyat bölgesinden daha içeride bulunduğundan, bakire kızlarda bile yapılması, kızlık zarı açısından hiç bir problem yaratmamaktadır, çünkü bu işlem kızlık zarına zarar vermemektedir. Ameliyat sonrası birkaç günde normal hayata dönülebilir ve 1 ay sonra cinsel ilişkiye girilebilir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!