SSPE hastaları doktorsuz kaldı

Güncelleme Tarihi:

SSPE hastaları doktorsuz kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2008 11:32

İl Sağlık Müdürlükleri ve SSPE dernekleri kayıtlarına göre 300'den fazla SSPE hastası olan Güneydoğu'daki 5 ilin tek çocuk nöroloğunun da Diyarbakır'dan tayini çıktı. Diyarbakır SSPE Derneği Başkanı Arat, “Bölgedeki hastalar Diyarbakır'a geliyordu. Ancak tek çocuk nöroloğunun tayini çıkınca doktorsuz kaldık” dedi.

Kızamığa karşı aşılanmamış, ya da aşılanıp yeterli bağışıklık düzeyine ulaşmamış çocuklarda ortaya çıkan, kızamık hastalığından en erken 1, en geç 10 yıl sonra görülebildiği belirtilen Subakut Sklerozan Panensefalit (SSPE) hastalığı, çocukları yatağa bağlı yaşamaya mahkum ediyor.

Henüz tedavisinin bulunmaması nedeniyle hiç olmazsa ilerlemesinin önüne geçmek için çocuk nörologlarının kontrolü altında olması gereken SSPE hastalığıyla savaşan 300'ün üzerinde çocuğun bulunduğu Diyarbakır, Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin'de, çocuk nöroloğu olmadığı bildirildi.

Diyarbakır SSPE Derneği Başkanı Abdullah Arat,  Diyarbakır Çocuk Hastanesindeki çocuk nöroloğunun da tayininin çıkmasıyla bölgede hastaların gidebilecekleri doktorun kalmadığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!