Sivilceye İyi Gelen Maskeler Nelerdir? Sivilceye İyi Gelen Maske Tarifleri

Güncelleme Tarihi:

Sivilceye İyi Gelen Maskeler Nelerdir Sivilceye İyi Gelen Maske Tarifleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2022 17:38

Limon ve yumurta beyazı karışımı ile yapılan sivilce maskesi en çok kullanılan yöntemler içerisinde gelir. Aynı zamanda yoğurt ve salatalık maskesi de sivilceye karşı kullanılan yöntemlerden biridir. Peki, sivilceye iyi gelen maskeler nelerdir? Sivilceye iyi gelen maske tarifleri üzerine detayları derledik.

Haberin Devamı

Sivilce problemini gidermek için özel maskeler yoğurt, limon, yumurta beyazı ya da salatalık gibi kaynakların karışımı ile beraber hazırlanır. Aynı zamanda Hindistan cevizi yağı ve özel aloe vera sivilce maskesi de yine bu yöntemler içerisinde gelir. Doğru ve düzenli kullanım sayesinde özellikle yüz bölgesindeki sivilcelerden kurtulmak mümkün. Tabii bunlar bir tavsiye olarak öne çıkar ve problemin temeline ilmek adına önce bir doktora görünmek gerekir.

Sivilceye İyi Gelen Maskeler Nelerdir?

Doğal besin kaynakları farklı karışımlar üzerinden sivilce problemleri için maske olarak kullanılır. Bu konuda doğal kaynaklar belirli karışımlar içerisinde özel olarak ele alınır.

- Limon ve yumurta beyazı maskesi

- Portakal kabuğu, bal ve yoğurt maskesi

- Salatalık ve yoğurt maskesi

Haberin Devamı

- Hindistan cevizi yağı, yoğurt ve bal maskesi

- Aloe vera sivilce maskesi

- Sivilce için kil maskesi

Kendi içerisinde özel bir karışım ile belirli oranda ele alınmış olan bu kaynaklar, yüz bölgesine hafif dokunuşlar ile uygulanır. Özel olarak hazırlandıktan sonra bir süre beklenir. Kıvamı tam oturtulduğu vakit ilgili bölgeye uygulanır.

Sivilceye İyi Gelen Maske Tarifleri

Limon suyu ve bal karışımı sivilceye iyi gelen maske tarifleri içerisinde öne çıkıyor. Öncelikle taze sıkılmış olan 3 yemek kaşığı limon suyu ile 2 yemek kaşığı bal karışımı bir kabın içerisine konur. Daha sonra güzelce ve dikkatli bir şekilde karıştırılır.

İsteğe bağlı olarak bu karışım hazırlandıktan sonra direkt olarak ilgili bölgeye uygulanabilir. Aynı zamanda belli bir süre ocakta ısıttıktan sonra, soğuması beklenir ve bu şekilde uygulanır. Böylece sivilcelerden kurtulmak ve izlerini yok etmek amaçlı, etkili bir yöntem ele alınabilir. Her bir sivilce maskesi tarifi kendi içerisinde bu şekilde belirli oranlar ile ele alınarak hazırlanır.

Maske Kaynaklı Sivilce Problemlerini Gidermek İçin Ne Yapılmalıdır?

Gün içerisinde kullanılan birçok farklı doğal olmayan ürün özellikle yüz bölgesinde sivilcelere sebep olur. Maske kaynaklı sivilce olarak öne çıkan bu problemlere karşı farklı çözüm yöntemleri ele alınır.

Haberin Devamı

- Yüz bölgesi düzenli olarak yıkanmalıdır.

- Mutlaka düzgün bir temizleyici kullanılmalıdır.

- Komedojenik olmayan bir nemlendirici kullanılmalıdır

- Seramid içeren nemlendirici ve krem uygulanmalıdır.

- Makyaj bir süreliğine ara verilmesi gerekebilir.

- Her kullanımın ardından kumaş maskelerinin yıkanması gerekiyor.

- Tropikal antibiyotik krem kullanılır.

Düzenli olarak bu yöntemlerin uygulanması ve doğal maskelerin kullanılması sayesinde, sivilce problemleri ve maske sorunları ortadan kaldırılabilir. Aynı zamanda vücudun farklı noktalarında meydana gelen, sivilce izlerini de bu şekilde yok etmek mümkün.

Sivilceyi En Hızlı Ne Geçirir?

Sivilceyi hızlı bir şekilde geçirmek için pek çok farklı doğal maske kullanmak mümkün. Özellikle karbonat ve limon suyunun karışımı ile bu özel maskeyi kullanmak, hızlı biçimde ilgili bölgedeki sivilceleri yok edebilir. Yarım çay kaşığı karbonat ile birkaç kaşık limon suyu birbirine karıştırılmalıdır. Sivilcenin olduğu bölgeye parmak yardımıyla karışım sürülür. Ardından 20 dakika kadar bekledikten sonra dikkatli bir şekilde durulamak gerekir. Bu uygulamayı sivilcenin yarattığı iltihabı ortadan kaldırmak için düzenli olarak uygulamak mümkün. Tabii miktarını ve kullanım süresini doğru şekilde dengelemek önemli bir yere sahiptir. Genel çerçevede ise bu özel sivilce maskeleri bir tavsiye olarak öne çıkar.

BAKMADAN GEÇME!