Sırt ağrılarını masajla yenin!

Güncelleme Tarihi:

Sırt ağrılarını masajla yenin
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 10:41

Sırt ağrıları çağımızın problemlerinden biri. Sürekli koşuşturmaca halinde olunması, çalışırken saatlerce yanlış pozisyonda oturmak, duruş bozukluğu sırt ağrılarına sebep olur. Bu ağrılar çoğu zaman insan hayatını mahvedebiliyor. Ama size güzel haber; sırt ağrılarını masajla yenebilirsiniz. İşte masajla sırt ağrılarını yenmenin yolları.

Haberin Devamı

Duruş bozuklukları, stres, beden pozisyonu, egzersiz yapamamak sıcak soğuk ortamlara çok fazla girip çıkmak ısı farkları da sırt ağrılarının oluşmasına sebep  olur. Sırt ağrıları çoğunlukla boyunla kuyruk sokumu arasında görülür.

Sırt ağrılarını masajla yenin

Masajın en faydalısı elle yapılandır. Uygulanabilecek en güzel masaj teknikleri bölgesel çalışmaktır. Ağrıların üzerine bir takım baskılar uygulanabilir. Bu sayede kan dolaşımı hızlanacak ve bölgenin oksijenlenmesini sağlayacak böylece atıkların ve orada oluşan birikintilerin atılması rahatlamanızı sağlayacaktır.

Masaj öncesinde ağrılar fazlaysa buralara sıcak havlu veya  su torbası koyarak yumuşatılır. Ağrı olmaması için tatlı badem yağı veya susam yağı kullanılabilir.

Haberin Devamı

Sırt ağrılarını masajla yenin

Fakat şu unutulmamalı ki her sırt ağrısına masaj yapılmaz. Omurga kayması, enfeksiyon ya da tümor oluşumlar sırt ağrılarına neden olabileceği için  tanı konulmadan  yapılan masaj hastaya zarar verecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!