Siirt fıstığı faydaları nelerdir? Neye iyi gelir? Siirt fıstığının özellikleri nelerdir?

Güncelleme Tarihi:

Siirt fıstığı faydaları nelerdir Neye iyi gelir Siirt fıstığının özellikleri nelerdir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2022 17:50

Siirt fıstığı önemli bir protein kaynağı olduğu için kemik ile diş sağlığını korumaktadır. Kanda bulunan yağ kolesterol seviyesini dengede tutan Siirt fıstığı vücuda enerji sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendiren Siirt fıstığı kanser hastalığını önlemeye de yardımcı olur. Siirt fıstığı faydaları nelerdir? Neye iyi gelir? Siirt fıstığının özellikleri nelerdir ayrıntıları ile derledik.

Haberin Devamı

Yoğun miktarda fosfor ve kalsiyum içeren Siirt fıstığı kemikleri güçlendirir. Kemik ile diş sağlığını da koruyan Siirt fıstığı vücuttaki yağ kolesterol dengesini de korumaktadır. Güçlü bir antioksidan olan Siirt fıstığı kalp hastalığı riskini azaltmaktadır. İçerdiği antioksidanlar sayesinde Siirt fıstığı kanser hastalıklarını da önlemeye yardımcı olur. Siirt fıstığı, kuru ciltleri canlandırmaya da yarar. Antep fıstığına benzeyen Siirt fıstığı ruhsal dengeyi korur.

SİİRT FISTIĞI FAYDALARI NELERDİR?

Siirt fıstığı yoğun miktarda A ve E vitamini içermesi nedeniyle kanser hastalıklarını önlemeye yardımcı olacaktır.

B6 vitamini açısından zengin olan Siirt fıstığı sinir sistemini de daha iyi bir hale getirir.

Siirt fıstığını düzenli tüketmek bağışıklık sistemini de güçlendirir.

Haberin Devamı

Güçlü bir antioksidan olan Siirt fıstığı vücuttaki toksik maddelerin atımını da kolaylaştırır. Siirt fıstığı tüketiminde kanser ve kalp hastalıklarının görülme riski de azalacaktır.

Siirt fıstığı vücuttaki kan pıhtılaşmasının da önüne geçecektir.

Erkeklerde iktidarsızlık gibi sorunları önlemeye yardımcı olan Siirt fıstığı cinsel sağlığın korunmasında da oldukça etkilidir.

SİİRT FISTIĞI NEYE İYİ GELİR?

SİİRT FISTIĞI, vücuttaki damarların yapısını düzenler. Vücuttaki damar yapısını olumlu etkileyen Siirt fıstığı damar tıkanıklığı yaşanmamasını sağlar. Damar tıkanıklıklarının önlenmesine de iyi gelen Siirt fıstığının cilde de iyi geldiği bilinir. Yaşlanmanın etkilerini durduran Siirt fıstığı cildin daha sağlıklı ve parlak görünmesini sağlar. Siirt fıstığı kilo vermeye de iyi gelir.

Kilo vermeye yardımcı olan Siirt fıstığı vücuttaki karbonhidrat ve yağ dengesini de sağlar. Siirt fıstığı yağsız protein içerdiği için kilo aldırmaz. İçeriğinde yüksek miktarda demir bulunduran Siirt fıstığı kansızlığı da önlemektedir. Siirt fıstığı kış aylarında göğüs ağrılarını hafifletmeye iyi gelir. Öksürüğün geçmesini sağlayan Siirt fıstığı akciğerde bulunan iltihapları da temizlemeye yarar.

SİİRT FISTIĞININ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Siirt fıstığı yüksek oranda mineral içermektedir. Kalsiyum açısından da zengin olan Siirt fıstığı içerdiği demir sayesinde kansızlığa iyi gelmektedir. Türkiye genelinde yalnızca Siirt şehrinde yetişen fıstık önemli bir vitamin deposudur. Kalsiyum deposu olan Siirt fıstığı diş sağlığını korur. Siirt fıstığı içinde bulunan fosfor da vücuttaki kemiklerin daha güçlü olmasını sağlar.

Antep fıstığına benzeyen Siirt fıstığı daha büyük bir yapıya sahiptir. İri ve yeşil renkli olan Siirt fıstığı vücuttaki karbonhidrat ve yağ dengesini sağlamaktadır. Siirt fıstığı içeriğinde A, C, E, B, B6 ve B1 vitaminlerini içermektedir. Lezzetli bir tada sahip olan Siirt fıstığı kanın içerisindeki yağ kolesterolünü de korumaktadır. Antep fıstığına çok benzeyen Siirt fıstığı daha açık renkli ve büyüktür. Siirt fıstığının kabuğu daha ince olduğu için çatlak görünür. Siirt fıstığının yağ oranı da çok fazladır. Siirt fıstığı en fazla tüketilen kuruyemişler arasında yer almaktadır.

SİİRT FISTIĞI NEREDE YETİŞİR?

Siirt fıstığı meyilli ve verimsiz topraklarda yetişir. Düz ve derin topraklarda bulunan Siirt fıstığı kurak ve sıcak bölgelerde daha kaliteli ürün verir. Siirt şehrinde nem oranı düşük olduğu için daha fazla Siirt fıstığı yetişecektir. Çöl iklimini seven Siirt fıstığı nem oranı düşük olan yerlerde daha rahat olgunlaşır. Siirt fıstığı ağaçları sıcak iklimleri sevdiği içi çöl iklimlerinde rahatlıkla yetişmektedir. Siirt fıstığı nem oranı yüksek yerlerde yetişmez.

 

BAKMADAN GEÇME!