Şiddetli Kabızlığa Ne İyi Gelir Ve Nasıl Geçer? Şiddetli Kabızlık Nedenleri Ve Tedavisi

Güncelleme Tarihi:

Şiddetli Kabızlığa Ne İyi Gelir Ve Nasıl Geçer Şiddetli Kabızlık Nedenleri Ve Tedavisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2021 22:25

Kabızlık en sık karşılaşılan sindirim sistemi rahatsızlıkları arasında yer almaktadır. Özellikle şiddetli kabızlık önemli bir sindirim sistemi hastalığı olarak tanımlanır. Şiddetli kabızlık şikayeti yaşayanlar gerek internet gerekse de diğer platformlardan şiddetli kabızlığa neyin iyi geldiğini ve nasıl geçtiğini araştırmaktadırlar. Peki şiddetli kabızlığa ne iyi gelir? Şiddetli kabızlık nasıl geçer? Şiddetli kabızlık nedenleri nedir? Şiddetli kabızlık nasıl tedavi edilir? İşte şiddetli kabızlık ile ilgili tüm detaylar.

Haberin Devamı

Şiddetli kabızlığın pek çok nedeni olabilmektedir. Bir takım hormonsal değişimler de yine şiddetli kabızlığa neden olmaktadır.

Şiddetli Kabızlığa Ne İyi Gelir ve Nasıl Geçer?

1) Kuru Erik

Kuru erik yoğun miktarda sorbitol içermektedir. Şiddetli kabızlığa en iyi gelen besinler ve meyveler arasında yer alan kuru erik sindirim kanalına oldukça iyi gelmektedir. Sindirim kanalındaki sıvı artışına katkıda bulunan kuru erik kabızlık şikayetlerinizi düzenli bir şekilde tüketmeniz durumunda şiddetli kabızlıktan doğal yollardan kurtulabilirsiniz.

2) Elma

Elma yapısı gereği yüksek oranda lif içermektedir. Yüksek lif içerdiğinden dolayı elma şiddetli kabızlığa çok iyi gelmektedir. Elma aynı zamanda pektin içermektedir. Bağırsaklarda ki yararlı bakterilerin çoğalmasını sağlayan elma böylece sindirim sistemine önemli fayda sağlar. Elma bağırsakların daha iyi çalışmasını ve sindirim kanalının geçiş hızını arttırır. Bu şekilde elma tüketimi şiddetli kabızlığa oldukça iyi gelir.

3) Armut

Haberin Devamı

Yüksek lifli meyvelerden olan armut da sindirim sistemine en faydalı olan meyvelerden bir tanesidir. Armut yoğun miktarda sorbitol içeren meyvelerdendir. Dolayısıyla insan bağırsağına oldukça fayda sağlayan armut kolay bir şekilde bağırsaklarda emilir. Dışkı kıvamının da düzelmesini sağlayan armut şiddetli kabızlık şikayeti olanlara tavsiye edilir.

4) Kivi

Kivi hem çok sağlıklı hem de çok lezzetli bir meyvedir. Kivi meyvesi de yoğun miktarda lif içermektedir. Sindirim sistemine olumlu katkı sağlayan kivi şiddetli kabızlığı olanların tercihidir. Kivi aynı zamanda astinidain içermektedir. Bağırsaklarda ki yararlı enzimlerin salgılanmasını sağlayan kivi sindirime yardımcı olur.

5) İncir

İncir meyvesi de sindirim sistemine faydalı olan gıdalardan bir diğeridir. Yoğun miktarda lif içermektedir. İncir meyvesi fikain içermektedir. Fikain maddesi de sindirim kanalının daha iyi çalışmasına ve gerekli sindirim enzimlerinin salgılanmasını sağlar. İncir şiddetli kabızlık için tercih edebileceğiniz en güzel meyvelerden birisidir.

6) Ispanak

Haberin Devamı

Ispanak en kolay sindirilen besinler arasında yer almaktadır. Yeşil yapraklı sebzeler arasında ıspanak yüksek miktarda lif içermektedir. Aynı zamanda ıspanak c vitamini ve k vitamini içermektedir. Ispanak düzenli olarak tüketerek şiddetli kabızlık şikayetlerinizi aza indirebilirsiniz.

Şiddetli Kabızlık Nedenleri

1) Hormonal Değişikler

Bir takım hormonal değişiklikler şiddetli kabızlığın en büyük nedenleri arasındadır. Bu durumda bağırsaklarda bir takım tıkanıklıklar meydana gelir. Hormonal değişikliklerin doğal bir sonucu olarak şiddetli kabızlık ortaya çıkmaktadır.

2) Çölyak Hastalığı

Çölyak hastalığı toplumda oldukça fazla teşhis konulan hastalıklardan bir tanesidir. Çölyak hastalığının bir sonucu olarak ortaya şiddetli kabızlık ortaya çıkmaktadır.

Haberin Devamı

Diğer kabızlık nedenleri ise şu şekildedir;

- Bağırsak iltihabı

- Bağırsak kanseri

- Şeker hastalığı

- Hipotiroidizm

Şiddetli Kabızlık Tedavisi

Şiddetli kabızlığın öncelikle nedenleri detaylı bir şekilde araştırılması gerekir. Nedeni tespit edildikten sonra tedavi genellikle nedene bağlı olarak yapılır. Öncelikle kabızlık tedavisinde hastanın beslenme alışkanlıkları değiştirilir. Beslenme alışkanlıkları kötü olan hastaya yeni bir diyet listesi programı verilir. Bunun yanında beslenme alışkanlıklarını destekleyecek olan bir takım kabızlık ilaçları da tedavinin bir parçasıdır. Aynı zamanda doktor tarafından gerekirse lavman ya da diğer fitil tedavileri de uygulanmaktadır.

 

BAKMADAN GEÇME!