Şiddete dur demek için 24 Kasım'da Türkiye genelinde eylem düzenlenecek

Güncelleme Tarihi:

Şiddete dur demek için 24 Kasımda Türkiye genelinde eylem düzenlenecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2015 16:43

Kadın dernekleri ve sağlık örgütleri, saldırıyı protesto etmek için 24 Kasım'da Türkiye genelinde eylem düzenleyecek.

Haberin Devamı

Kadın dernekleri ve sağlık örgütleri, Samsun'da görev yapan Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Aynur Dağdemir'in bıçaklı saldırı sonucu öldürülmesini protesto etmek için Türkiye genelinde eylem düzenleyecek.

"KADINA YÖNELİK ŞİDDETE DUYARSIZ KALMADI"

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi'nde kadın dernekleri ve sağlık örgütlerinin düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan TTB Merkez Konseyi Üyesi Doç. Dr. Deniz Erdoğdu, Samsun'da özel bir hastanede kadın doğum uzmanı olarak çalışan Dr. Aynur Dağdemir'in, sekreterinin eski eşi tarafından bıçaklanarak öldürülmesine ilişkin, "Meslektaşımız, kadına yönelen şiddete karşı duyarsız kalmamış, başka bir kadını erkek şiddetinden korumak istemiştir. Dr. Aynur'un hayattan, çocuklarından, ailesinden, mesleğinden bir katil tarafından koparılması bizi fazlasıyla üzmüş, yaralamıştır" dedi.

Haberin Devamı

"OLAY KADINA YÖNELİK BİR ŞİDDET VAKASI"

Olayın kadına yönelik bir şiddet vakası olarak tanımlanması ve kadın cinayetleri kapsamında ele alınması gerektiğini belirten Erdoğdu, 2015 yılının ilk 11 ayında kadın cinayeti sayısının 250'ye ulaştığına dikkat çekti.

"CHP'Lİ NAZLIAKA'DAN DESTEK SÖZÜ"

Toplantıya katılan CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka da bir ülkenin kalkınmışlık düzeyini anlamak için o ülkedeki kadınların yaşam standardına bakılmasının yeterli olacağını belirtti.

Türkiye'de kadınların, diğer sorunlarının yanında hayatta kalma mücadelesi de verdiklerini savunan Nazlıaka, "Bir insanın en temel hakkı olan yaşam hakkı kadınların elinden alınıyor. Kadınlar bir şiddet sarmalı içerisinde adeta boğuluyor. Gün geçmiyor ki bir kadın arkadaşımız öldürülmesin, şiddet görmesin. Bugün çift taraflı bir üzüntü yaşıyoruz. Hem bir kadın kardeşimizi kaybetmiş olmanın üzüntüsünü hem de bir sağlık görevlimizi kurban vermenin acısını yaşıyoruz. Ben Meclis'te bu konunun takipçisi olacağımın sözünü vermek istiyorum" diye konuştu.

SİYAH KURDELE TAKACAKLAR 

Türk Diş Hekimleri Birliği, Türk Eczacıları Birliği, Devrimci Sağlık-İş, Türk Ebeler Derneği, Türk Hemşireler Derneği, Türk Psikologlar Derneği, Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği, Tüm Radyoloji Teknikerleri ve Teknisyenleri Derneği, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği ve 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun ortak imzasıyla yapılan açıklamada ise Aynur Dağdemir'in öldürülmesini, kadına ve sağlıkçıya yönelik şiddeti protesto etmek için tüm sağlıkçıların 23 Kasım'da yakalarına Dağdemir'in fotoğrafını ve siyah kurdeleler takacağı kaydedildi.

Açıklamada, 24 Kasım Salı günü ise bütün kadın ve sağlık örgütlerinin Türkiye çapında eylemler düzenleyeceği vurgulanarak, "Sabah saat 08.30'da hastanelerin, sağlık kuruluşlarının bahçelerinde toplanıp Dr. Aynur Dağdemir için saygı duruşunda bulunacağız. Aynı gün öğle saatlerinde illerde belirleyeceğimiz toplanma noktalarından 'Kadına ve Sağlıkçıya Yönelik Şiddet Sona Ersin' pankartlarıyla yola çıkarak belli noktalara yürüyüp, siyah çelenk bırakacağız" ifadesine yer verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!