Sarı, Beyaz, Tuzlu Ve Kavrulmuş Leblebi Gaz Yapar Mı Ve Yapmaması İçin Ne Yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Sarı, Beyaz, Tuzlu Ve Kavrulmuş Leblebi Gaz Yapar Mı Ve Yapmaması İçin Ne Yapılır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 20:07

Ülkemiz bakliyatlar ve bu bakliyatlardan elde edilen yemişler konusunda oldukça verimli bir coğrafyada yer almaktadır. Özellikle nohut kullanılarak üretilen leblebi ve leblebi çeşitleri ülkemizde sıkça tüketilmektedir. Peki, sarı, beyaz ve tuzlu çeşitleri olan leblebi gaz yapar mı? Leblebinin gaz yapmaması için neler yapmalı tüm detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Sarı, beyaz ve tuzlu leblebi içerisinde barındırdığı besin değerleri nedeniyle uzmanlar tarafından tüketimi tavsiye edilmektedir. Leblebi her ne kadar faydalı bir besin olsa da aşırı tüketiminde gaz ve şişkinlik gibi sindirim problemlerine yol açabilmektedir. 

 Sarı, Beyaz ve Tuzlu Leblebi Gaz Yapar mı? (Yetişkinlerde) 

 Sarı leblebi nohudun işlenmesi sonucunda oluşturulan bir yemiş türüdür. Ülkemizde oldukça fazla bir şekilde üretilmekte ve tüketilmektedir. Sarı leblebi kansızlık gibi rahatsızlıklara da iyi geldiği için uzmanlar tarafından tüketilmesi önerilmektedir. Ancak aşırı tüketiminde bazı sindirim problemlerine yol açabilmektedir. Ayrıca aşırı sarı leblebi tüketimi yetişkinlerde gaz problemlerine de yol açabilmektedir. 

 Beyaz leblebi özellikle ishal gibi sindirim rahatsızlıklarına iyi geldiği için uzmanlar tarafından önerilmektedir. Barındırdığı besin ögeleri nedeniyle diyet listelerinde de ara öğün olarak tavsiye edilmektedir. Leblebi içerisinde bulunan maddeler nedeniyle tüketimi esnasında aynı zamanda bol su tüketilmesi tavsiye edilmektedir. Aşırı tüketme durumunda mide ve sindirim problemlerine yol açtığı bilinmektedir. 

Haberin Devamı

 Tuzlu leblebi normal leblebinin kavrulması esnasında bol tuz eklenerek oluşturulan bir çeşididir. Kararında tüketiminde bir problem oluşturmasa da aşırı tüketimi içinde bulunan tuz nedeniyle vücuda zarar verebilmektedir. Barındırdığı tuz oranıyla gaz ve şişkinlik gibi rahatsızlıklara neden olabilmektedir. 

 Sarı, Beyaz ve Tuzlu Leblebi Midede Şişkinlik Yapar mı?

  Sarı leblebi vitamin ve mineral açısından oldukça zengin bir yemiş olarak dikkat çekmektedir. Her gün bir avuç sarı leblebi tüketilmesi uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Ancak aşırı tüketiminde midede şişlik yapabilmektedir. 

 Beyaz leblebi ishal ve mide yanması gibi rahatsızlıklara iyi geldiği için uzmanlar tarafından belirli bir oranda tüketilmesi önerilmektedir. Özellikle diyet döneminde mide rahatsızlıkları ve sindirim problemleri yaşanmaması için ara öğün olarak tüketilmesi önerilmektedir. Ancak aşırı tüketiminde midede şişkinlik gibi problemlere yol açmaktadır. 

Haberin Devamı

 Tuzlu leblebi içerisinde bulunduğu tuz oranı nedeniyle az tüketilmesi önerilmektedir. Fazla tüketilmesi durumunda ise mide yanması ve mide de şişkinlik gibi sorunlara yol açabilmektedir. 

 Sarı, Beyaz ve Tuzlu Leblebi Emzirirken Bebeklerde Gaz Yapar mı? 

 Emzirme döneminde besleyiciliği nedeniyle leblebi tüketilmesi önerilmektedir. Özellikle emziren annelerin yorgun düşmesini engellemek için leblebi tüketimi önemli olmaktadır. Ancak gün içinde aşırı tüketimi hem anne hem de bebek için gaz problemlerine yol açabilmektedir. 

 Beyaz leblebi besleyici özelliği nedeniyle emzirme döneminde olan anneler için önerilmektedir. Aşırı tüketilmesinin bebeklerde gaz problemleri ve hazımsızlık gibi durumlara yol açtığı bilinmektedir. Bu sebeple aşırı tüketilmemeye dikkat edilmelidir. 

Haberin Devamı

 Tuzlu leblebi barındırdığı yüksek tuz nedeniyle emzirme döneminde olan anneler için önerilmemektedir. Yine de tüketilecekse az oranda tüketilmesi gerekmektedir. Aşırı tüketiminde hem anne hem de bebekte gaz problemlerine yol açabilmektedir. 

 Sarı, Beyaz ve Tuzlu Leblebi Hamilelikte Gaz Yapar mı?

 Hamilelikte beslenmeye oldukça önem verilmesi gerekmektedir. Gün içerisinde sık sık beslenme hem anne hem de bebek için önemli olmaktadır. Ayrıca takviye gıdalarda kullanılabilir. Sarı leblebi hamilelikte önerilen takviye besinler arasında yer almaktadır. Ancak aşırı tüketimi gaz problemlerine yol açmaktadır. 

 Beyaz leblebi hamilelikte ara öğün olarak günlük tüketilmesi önerilmektedir. Besleyici ve faydalı olsa da aşırı tüketiminde gaz problemlerine ol açtığı bilinmektedir. 

Haberin Devamı

 Tuzlu leblebi hamilelik döneminde uzak durulması gereken besinlerden birisidir. Hem gaz yapmaktadır. Hem de tuz oranı anne ve bebek için tehlikeli olabilmektedir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!