Sağlıklı beslenme için yarıştılar

Güncelleme Tarihi:

Sağlıklı beslenme için yarıştılar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2008 14:30

Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa düzenlediği “Sağlıklı Beslenme” konulu ilköğretim okulları arası bilgi yarışmasının Ankara finalinde Ağa Ceylan İlköğretim Okulu birinci oldu.

Yenimahalle Belediyesinin katkılarıyla, Yenimahalle Belediyesi Tiyatrosu Salonunda düzenlenen yarışmanın açılışında konuşan Hacettepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tanju Besler, birey ve toplum sağlığının ekonomik gelişmenin temeli olduğunu belirtti.

Türkiye'de tüm olumsuzluklara rağmen yeterli besin kaynaklarının bulunduğunu dile getiren Besler, beslenme sorunlarının temelinde bilgi ve üretim-tüketim kademelerinde yaşanan koordinasyon eksikliğinin bulunduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Beslenme ve Fiziksel Aktiviteler Daire Başkanı Cengiz Kesici ise son 5 yılda okullarda sağlık eğitimi konusunda yaptıkları faaliyetleri anlattı. Kesici, bu yıl daha fazla öğrenciye sağlık konulu eğitimlerin verilmesinin hedeflendiğini kaydetti.

Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar da sağlıklı yaşam için sağlıklı beslenmenin önemine değindi. Çocuklara seslenen Duyar, “Sizin daha başarılı olabilmeniz için sağlıklı bir bünyeye ve beyine ihtiyacınız var. Bunun için hepimizin sağlıklı beslenme konusunda bilinçli olması gerekiyor” dedi.

Öğrencilere sağlıklı beslenme konusunda soruların yöneltildiği yarışmaya Ağa Ceylan, Atıf Benderlioğlu, Batıkent ve Şair Nedim İlköğretim okulları katıldı. Ağa Ceylan İlköğretim Okulunun birinci olduğu yarışmada, Atıf Benderlioğlu ve Batıkent İlköğretim okulları ikinciliği paylaşırken, Şair Nedim İlköğretim Okulu da üçüncü oldu.

Yarışma sonrasında öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!