Saç check-up’ı ile saçlarınız mercek altında

Güncelleme Tarihi:

Saç check-up’ı ile saçlarınız mercek altında
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2023 08:36

Yaşla birlikte değişen saç dokusu ve kalınlığı, hava kirliliği, yanlış beslenme veya hormonal bozukluklar saç dökülmesine yol açabiliyor.

Haberin Devamı

Saç kaybını önlemek, saç derisini iyileştirmek ve saçın kalitesini artırmak için altta yatan nedenlerin ne olduğunu saptamaya yarayan Saç Check-up’ıyla saç problemlerinin önüne geçilebiliyor.

Saç dökülmesine neden olabilecek sağlık sorunlarının ortaya çıkarılmasına yardımcı olan ve saçı her yönüyle 360 derece mercek altına alan saç check-up’ı sayesinde kişiye uygun saç tedavileri planlanıyor.

Doğru saç bakımı için check-up öneriliyor

Modern dünyada en çok özen gösterdiğimiz şeyin dış görünüşümüz olduğunu düşünürsek saçlar; çekici görünmek, başkaları tarafından beğenilmek ve aynaya baktığımızda kendimizi iyi hissetmekle doğrudan bağlantılı. Bu yüzden saçlarımızda meydana gelen değişimler özellikle görünüşümüzü etkilediğinde en çok psikolojik olarak yıpranıyoruz. Öte yandan bu durum bize beden sağlımız hakkında da bazı ipuçları veriyor. Belirli aralıklarla yaptırılabilen saç check-up’ıyla, canlılığını yitirip güçsüzleşen saçlarımızın neye ihtiyacı olduğunu anlamak ve onlara en doğru bakımı sunmak mümkün.

Haberin Devamı

Saç check-up’ı ile saçlarınız mercek altında

Genetik ve hormonal etkiler sorgulanıyor

Saç check-up’ı; saç ve saç derisiyle ilgili problemlerin tespiti ve çözümüne yönelik yapılan trikolojik testler bütünü olarak tanımlanabiliyor. Uygulama kapsamında detaylı mikroskobik çekimlerle saç köklerine iniliyor. Saçın kitle endeksi, elastikiyeti; nem, sebum (yağ) ve PH değeri ölçülüyor. Ayrıca insan sağlığı için büyük önem taşıyan demir, çinko, folik asit, D vitamini, B12 ve biyotin gibi temel bileşenler mercek altına alınıyor. Saç check-up’ıyla, saç dökülmesini tetikleyen genetik veya hormonal etkilerin varlığı sorgulanarak elde edilen bulgularla hastaya doğru tedavinin uygulanması amaçlanıyor.

Tarama programı ile tanı konuluyor

Saç check-up’ına başlanmadan önce uzman bir hekim tarafından hastayla tıbbi geçmişi, yaşam tarzı ve saç bakım rutinine yönelik bire bir görüşmeler yapılarak bir anemnez (hasta öyküsü) çıkarılıyor. Ardından trikogram ile saçların sağlıklı olup olmadığı, kırılma oranı ve dökülmenin şiddetinin hangi evrede olduğu tespit ediliyor.

Fiziksel muayene ve ölçümler sonrası problemin kaynağına inmek adına hastadan bir de kan testi isteniyor. Saç check-up’ında yapılan tarama ve tahlillerin sonuçlarına göre tanı konuyor ve hasta özelinde uygulanacak trikolojik terapi veya tedavinin içeriğine karar veriliyor. Şayet saç dökülmesinin altında yatan tıbbi bir durumun varlığına rastlanırsa kişi vakayı ele alacak uzman bir hekime yönlendiriliyor.

Haberin Devamı

Saç check-up’ında bilimsel boyut: Genetik saç testi

Saç dökülmesinin nedenleri kadınlarda ve erkeklerde farklı olsa da neticede pek çok vakada saç kaybı sorunu genetiğe dayanıyor. Elbette genetiğin dışındaki faktörler de saç kaybını tetikliyor ancak tıp dünyası saç sağlığını etkileyen faktörlerin başında genetiğin büyük rol oynadığını kabul ediyor. Buradan yola çıkarak bugün tıbbın birçok alanında kullanılan gen çalışmalarının, saç tedavisinde de başarılı bir şekilde uygulandığı görülüyor. Saç tedavisinde genlerden kaynaklanan sorunlara çözüm olabilecek, “tricho test” de denilen saçın genetik testiyle saçın hangi genden dolayı döküldüğü anlaşılabiliyor.
Genetik saç testi sayesinde kişinin kullanması gereken kişiye özel saç serumları ve saç vitamin kombinasyonları gerçekleştiriliyor.

Haberin Devamı

Saç check-up’ı herkese yapılabiliyor

Saçlarının güçsüzlüğünden, cansızlığından ve matlığından rahatsız olan; bölgesel saç dökülmesi, saç derisinde kaşıntı, aşırı kepek ya da saçın elastikiyetini yitirmesi gibi sorunlar yaşayan herkes saç check-up’ı yaptırabiliyor. Saçın ve saçlı derinin muayenesi, kan testleri ve genetik saç testi bir araya getirilerek kişiye özel saç serumu ve saç vitaminleriyle tedavi planı yapılıyor. Hastalar, ortalama 3 ay gibi kısa sürede sonuç alabiliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!