Reflüye İyi Gelen Bitkiler Ve İçecekler Nelerdir? Reflüye İyi Gelen Bitki Çayları Ve Tarifleri

Güncelleme Tarihi:

Reflüye İyi Gelen Bitkiler Ve İçecekler Nelerdir Reflüye İyi Gelen Bitki Çayları Ve Tarifleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2022 15:44

Reflü, mide ile ilgili olan bir hastalıktır. Bir mide sorunudur. Bu nedenle yeme ve içme konusunda dikkat edilmesi gerekir. Reflüye iyi gelen bitkiler, içecekler ve çaylar ile sorun hafifletilebilir. Hazmı kolaylaştıracak bitkiler başlıca tercih olmalıdır. Rezene, anason gibi çaylarda reflüye iyi gelmesi ile bilinmektedir. Çayların yanı sıra havuç ve elma suyu gibi içecekler de rahatlatıcı etkiye sahiptir. İşte, merak edilen tüm detaylar.

Haberin Devamı

Mide reflüsü, beslenme ile kontrol altına alınabilecek bir rahatsızlıktır. Bu nedenle gün içinde yada yemek öğünleri esnasında reflüye iyi gelen yiyecekler, içecekler, bitkiler ve çaylar tercih edilerek daha rahat bir öğün geçirilebilir.

Reflüye İyi Gelen Bitkiler ve İçecekler Nelerdir?

Reflü, midenin asit konusunda sorun yaşamasından dolayı ortaya çıkan bir rahatsızlıktır. Mide reflüsü olan kişiler besinleri sindirmekte sorun yaşayabilir. Bu nedenle daha rahat sindirebileceği ve sindirime yardımcı etkileri olan yiyecek ve içecek tercih etmeleri gerekir. Özellikle bitkiler ile reflünün tedavisi mümkündür. Sizler için ilk olarak reflüye iyi gelen bitkileri sıraladık;

 Meyan kökü

 Papatya

 Zerdeçal

 Brokoli

 Hatmi çiçeği

 Lahana

 Kereviz

 Havuç

 Kantaron

 Patates

 Şeftali

 Muz

 Karpuz

 Maydanoz

 Nane

Haberin Devamı

Reflüye iyi gelen ürünlerin başında lifli gıdalarda gelmektedir. Ayrıca tüketilmesi gerekenler kadar tüketilmemesi gereken de birçok şey vardır. Çikolata ve abur cubur ürünlerinde aşırı tüketimden mutlaka kaçınmak gerekir. Reflüyü fazlasıyla tetikleyecektir. İçecek türleri hafif ve kolay sindirime sahip olduğu için bol bol tüketilebilir. İçecek grubunun başında ise kesinlikle su gelir. Diğer içecekler şöyledir;

 Ayran

 Bitki çayları

 Elma suyu

 Şeftali suyu

 Ananas suyu

 Maydanoz suyu

 Nane limon

 Limonata

 Reflüye İyi Gelen Bitki Çayları ve Tarifleri

 Reflü sorunu ile baş etmenin hem lezzetli hem de sağlıklı olan yollarından biri bitki çayı tüketimidir. Hemen hemen bütün bitki çayları reflüye iyi gelmektedir. Reflüye iyi gelen bitki çaylarından bazılarını tarifleri ile beraber sizlere hazırladık;

 Nane-Limon

 1 adet limon

 1 yemek kaşığı nane

 3 su bardağı su

 Çaydanlık ya da ufak bir tencereye alınan suya kesilen limon parçaları ve nane eklenerek kaynaması beklenir. Ardından 5 dakika kadar dinlendirilir ve süzülerek tüketilir.

 Papatya Çayı

 1 su bardağı su

 1 tutam kurutulmuş papatya

 Kaynamış olan suyun üzerine papatyalar atılır ve ağzı kapatılarak dinlenmesi beklenir. Süzülerek ılık yada sıcak olarak tüketilir.

 Rezene Çayı

 1 su bardağı su

 1 çay kaşığı rezene

Haberin Devamı

 Kaynamış olan suyun üzerine rezeneler atılır ve ağzı kapatılarak dinlenmesi beklenir. Süzülerek ılık ya da sıcak olarak tüketilir.

 Zencefil çayı

 Taze zencefil

 Limon

 Bal

 Çubuk tarçın

 Kaynamış bir miktar suyu 2 dakika kadar dinlendirdikten sonra içerisine ilk olarak ceviz büyüklüğünde zencefil soyularak ve ince ince doğranarak eklenir. Daha sonra çubuk tarçın ilave edilir. Son olarak bir miktar limon sıkılarak bal ile tatlandırılır. Ilık bir şekilde tüketilmesi tavsiye edilir.

 

 Elma Çayı

 1 adet elma

 Çubuk tarçın 2, 3 adet karanfil

 Limon

 İsteğe göre ıhlamur eklenerek tat verilebilir.

 Soyulan ve ince ince doğranan elmalar suyun içerisine alınır ve kaynatılır. Kaynatılırken içerisine çubuk tarçın ve karanfiller de eklenerek aroma vermesi sağlanır. Altı kapandıktan sonra limon suyu eklenir. Bir süre demlenmesi beklenir ve ardından süzülerek tüketilir.

 

 Kuşburnu Çayı

 1 çay bardağı kuşburnu

 3 bardak su

 Çubuk tarçın

Haberin Devamı

 Suyun içerisine ilk olarak kuşburnu eklenir ve kaynatılır. Kaynamak üzereyken çubuk tarçın da ilave edilir. Kaynadıktan sonra dinlendirilir ve süzülür. Sıcak ya da ılık olarak tüketilir.

BAKMADAN GEÇME!