Rahminden 4.5 kiloluk ur çıktı

Güncelleme Tarihi:

Rahminden 4.5 kiloluk ur çıktı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2008 15:01

ISPARTA'da oturan 58 yaşındaki Helime Ayvaz'ın rahiminden 4 kilo 490 gram ağırlığında ur çıktı. Yıllarca bebek sahibi olmak isteyen kadın, karnındaki şişliğin sebebinin şişmanlık olduğunu zannederek doktora gitmedi.

Isparta Davraz Yaşam Hastanesi'ne şiddetli karın ağrısı şikayeti ile başvuran Helime Ayvaz'ın rahminde büyük bir ur olduğunu belirleyen Op. Dr. İsmail Büyükdurak ve Ercan Kesici kadını ameliyata aldı. 2 saat süren ameliyatla Helime Ayvaz'ın rahminden 4 kilo 490 gram ağırlığında ur çıkarıldı. Doktorların yaklaşık 30 yılda büyüyüp bu boyuta geldiğini tahmin ettiği ur ile ilgili olarak Ayvaz, “Hiç rahatsızlık vermemişti. Sürekli kilo alıyordum. Onu da normal karşıladım. Karnımda ur olabileceğini hiç düşünmemiştim. Yıllarca bebek sahibi olmayı beklerken karnımdan 2 bebek büyüklüğünde ur çıktı” dedi.

Op. Dr. İsmail Büyükdurak, kadınlarda özellikle menopoza yakın durumlarda bu tür rahatsızlıkların olabileceğini belirterek, “Hastamızın yıllarca gebe kalamamasında bu urun büyük sebebi var. Bu tür rahatsızlığı olan hastalarımız mutlaka hastanelere başvursun. Erken teşhis her zaman büyük önem taşıyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!