Propolis nedir? Propolisin faydaları neler?

Güncelleme Tarihi:

Propolis nedir Propolisin faydaları neler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2018 17:15

Arıların ağaçlardan ve bazı otsu bitkilerin tomurcuk ve yapraklarından toplayıp mumla karıştırarak kovanda ürettiği reçinemsi bir madde olan propolisin ne olduğu vatandaşlarca merak ediliyor. Özellikle, sağlık için pek çok faydasının olduğu bilinen propolisin, insan vücuduna ne gibi faydalarının olduğu sorgulanıyor. Peki, propolis nedir? Propolisin faydaları neler?

Haberin Devamı

Bir arıcılık ürünü olan propolis eskiden beri Anadolu'da yaygın kullanıma sahip bir ürün. Propolisin kanseri önlediği, virüslere karşı etkili ve yaşlanmayı geciktirici özelliğinin olduğu yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkıyor. Pek çok kişi ise bu mucize hakkında bilgi sahibi değil. İşte, propolis hakkında merak edilen tüm detaylar...

Propolisin çok kuvvetli antioksidan etkiye sahip olduğu, kanseri engellediği, mide ülserine iyi geldiği, ağız ve diş yaralarını iyileştirdiği, bakteri ve virüslere karşı etkili olduğu ve yaşlanmayı geciktirici özelliğinin olduğu uzmanlar tarafından vurgulanıyor. İşte, propolisin faydaları...

Özellikle ağız ve diş yaralarına ve diğer diş hastalıklarına propolis iyi geliyor. En önemlisi tümör hücrelerinin gelişimini ve ülsere sebep olan mikroorganizmayı önlüyor. Antibiyotik, antiviral özellikleri var. Virüslere karşı da çok etkili. Antikanser olduğu ispatlanmış. Bağışıklık sistemini ciddi şekilde desteklediği biliniyor. Yaşlanmayı geciktirici özelliği bulunuyor. Mikrobiyal ve viral enfeksiyonlara karşı etkili kullanılıyor.

Haberin Devamı

Propolisin dişçilik, eczacılık ve tıp gibi sağlık sektörlerindeki bilimsel araştırmalarda çok yaygın kullandığını belirten uzmanlar, propolisin yara iyileştirici özelliği, çok kuvvetli antioksidan olduğu ve birçok hastalığa sebep olan serbest radikalleri giderdiğinin kanıtlandığını ifade ediyor.

Bunların yanı sıra propolisin şu faydaları da var;

Bağışıklık sistemini destekler

Soğuk algınlığına karşı kullanılabilir

Dişeti hastalıklarına karşı etkilidir

Hücre yenileyici özelliğe sahiptir bu nedenle yaraların iyileşmesinde kullanılabilir

Bakteri üremesini engeller mikroplardan arındırır

Propolis besiniyle alakalı yapılan araştırmalar sonucu bu maddenin ülserler, iltihaplı hastalıklar, yanıklar için olumlu etkileri olduğu görülmüştür

Propolis aynı zamanda farenjit gibi hastalıklar içinde kullanılabilir.

PROPOLİS NASIL KULLANILIR?

Alternatif tıp ürünü olan propolisi kullanmadan önce mutlaka hekiminize danışın. Genel Kullanım amaçları için günlük doz olarak propolis ekstraktlarından 2 gram alınabilir. Salgınlar, hastalık ve enfeksiyonlarla mücadele dönemlerinde bu dozlar 2-3 misline kadar artırılabilir.

Haberin Devamı

Çocuklar için ise 1-3 yaş arasında günlük doz 250 mg (Çay kaşığının 8’de 1’i)3-6 yaş arasında ise çay kaşığının dörtte biri (500 mg), 12 yaşına kadar günlük bir gram ve 12 yaşından büyüklerde ise yetişkin dozları kullanılabilir.

BAKMADAN GEÇME!