Peyronie Hastalığı Kendiliğinden Geçer Mi Ve İyileşir Mi? Penis Eğriliği Tedavi Gerektirir Mi

Güncelleme Tarihi:

Peyronie Hastalığı Kendiliğinden Geçer Mi Ve İyileşir Mi Penis Eğriliği Tedavi Gerektirir Mi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2022 12:12

Birçok hastalığın adı duyulsa bile hastalığın içeriği ile ilgili olarak tam bir bilgiye sahip olunmayabilir. Peyronie hastalığı da çok fazla duyulan ve bilinen bir hastalık ismi değildir. Peyronie hastalığı kendiliğinden geçer mi ve iyileşir mi? Penis eğriliği tedavi gerektirir mi? Peyronie hastalığı ile ilgili tüm detayları sizler için derledik.

Haberin Devamı

Peyronie hastalığı aynı zamanda penis eğriliği olarak da bilinmekte olan bir rahatsızlık olarak bilinmektedir. Peyronie hastalığı özellikle peniste kan akışının meydana gelmemesine bağlı olarak oluşabilmektedir. Aynı zamanda kavernöz cisimdeki ve kavernöz cismi sarmalayan kılıfta bir tahribat oluşması durumunda görülen bir rahatsızlık olduğunu söylemek de mümkündür. 

 Peyronie Hastalığı Kendiliğinden Geçer mi ve İyileşir mi? 

 Peyronie hastalığı bulunan kişilerin en fazla araştırdığı konulardan birisi de hastalığın kendi kendine geçip geçmediği olmaktadır. Hastalığa bağlı olarak meydana gelen ağrının bir süre sonra hiç bir tedavi gerektirmeden kendiliğinden iyileştiği görülebilmektedir. Ancak peniste görülen eğrilik tedavisiz bir şekilde iyileşmeyen bir rahatsızlık olarak ifade edilebilir. Bu durum da peyronie hastalığının kendiliğinden geçmediğini ve tedavi edilmesi gerektiğini söylemek de mümkündür. 

Haberin Devamı

 Peyronie hastalığının ilerlemesi veya kötü bir rahatsızlığa neden olması gibi bir durum söz konusu değildir. Bu durum ise hastalığın mutlaka tedavi gerektiren bir durum olmadığı şeklinde ifade edilebilmektedir. Peyronie hastalığının cinsel sorunlara neden olmaması durumunda tedavi edilmemesinin sağlık açısından bir sorunu da bulunmamaktadır. Ancak peyronie hastalığı kendiliğinden geçmez ve tedavi edilmeden iyileşmez. 

 Penis Eğriliği Tedavi Gerektirir mi? 

 Penis eğriliğinin düzelmesi için tedavi edilmesi gerekmektedir. Ancak penis eğriliğinin cinsel sorunlara neden olmadığı takdirde herhangi başka bir sağlık sorununa da yol açmadığını söylemek mümkün olmaktadır. Penis eğriliğinin cinsel sorun yaşanmasına neden olduğu durumlarda ise mutlaka tedavi gerektirdiği ifade edilebilir. Aksi takdir de penis eğriliğinin tedavi edilmeden düzelmeyeceğini söylemek mümkün olmaktadır. 

 Penis eğriliği rahatsızlığı genel olarak orta yaş ve üzerindeki erkeklerde görülmekte olan bir rahatsızlık olarak ifade edilebilir. Peyronie hastalığının genetik bir rahatsızlık olduğunu söylemek de mümkündür. Genel olarak bağ dokusu hastalığı bulunan kişilerde daha yaygın bir şekilde görüldüğü de bilinmektedir. Peyronie hastalığının penis küçültücü bir etkiye sahip olduğunu söylemek de mümkün olmaktadır. 

Haberin Devamı

 Penis eğriliğinin tedavi ettirilmemesi durumunda ise bulaşıcılık riski taşımadığı söylenebilir. Aynı zamanda tedavi edilmemesi durumunda kısırlık, idrarda kanama ve idrar yapma zorluğu gibi problemlere de sebep olmadığını söylemek mümkün olmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!