Parmak çocuk yürümeye başladı

Güncelleme Tarihi:

Parmak çocuk yürümeye başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2007 11:55

IĞDIR’da, 6.5 aylıkken, 33 santimetre boyunda, 820 gram ağırlığında dünyaya gelen ‘parmak çocuk’ Öykü Nehir Babat, 10 aylık oldu.

Annesi Özlem Babat'ın (19) elinden tutup yürümeye de başlayan minik Öykü Nehir'in boyu 54 santimetreye, kilosu da 7 kilograma ulaştı.
Özlem- Hasan Babat çiftinin ilk çocukları olan Öykü Nehir, 1 Aralık 2006 tarihinde, Iğdır’daki Özel Kadın Doğum ve Çocuk Hastenesi’nde dünyaya geldi. 6 aylıkken, 33 santimetre boyunda, 820 gram ağırlığında doğan ve yaşama olasılığı düşük olan minik Öykü Nehir, hayata sımsıkı sarıldı. Öykü Nehir, 26 günlük tedavinin ardından taburcu edilirken, babası Hatay'da vatani görevini yaptığı için hastane masrafları Dr. Zarif Yılmaz tarafındandan karşılandı.

10 aylık olan minik Öykü Nehir'in kilosu 7'ye boyu da 54 santimetreye ulaştı. Özlem Babut'un “Doğduğunda elim kadardı” dediği Öykü Nehir, annesinin elinden tutup yürüyüp, etrafına gülücükler saçmaya başladı.

Doğubeyazıt Caddesi’nde kayınvalidesiyle birlikte oturan Özlem Babat, “Allah onu bize bağışladı. Eşim Hasan, yakında teskeresini alacak. Öykü Nehir’in doğum gününü üçümüz birlikte kutlayacağız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!