Op. Dr. Hasan Çelik yazdı: Yaza hazırlanma zamanı

Güncelleme Tarihi:

Op. Dr. Hasan Çelik yazdı: Yaza hazırlanma zamanı
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2024 07:55

Bu hafta mezoterapi uygulamalarından bahsedeceğim. Yaşlanmayla birlikte cildinizde minik kırışıklılar, lekeler oluşabilir. Bu nedenle cildinizi canlandırmak ve daha canlı bir görünüm isteyebilirsiniz. Tüm bunlar için cilt içine ‘mikroenjeksiyon uygulanmasına’ mezoterapi diyoruz. Yaz öncesi mezoterapilere başlamanın tam zamanı...

Haberin Devamı

Mezoterapi ne için yapılır?

Sıklıkla yüz, boyun, dekolte bölgesi ve ele uygulanır.

Bunların dışında en sık kullanıldığı alan ise saç derisidir.

Saçları güçlendirmek, dökülmeyi azaltmak için mezoterapi seçenekleri vardır.

Cilt düzenli olarak yenilenir. Temel maddesi kolajen ve hyaluronik asittir. Bunun için gerekli olan minerali vitamin ve aminoasitleri kendisi üretir.

Bu düzenli üretim ve yenilenme, cildin sıkı, canlı ve pürüzsüz kalmasını sağlar.

Ancak yaşlanmayla bu yenilenme döngüsü azalır. Bu noktada yenilenmeye katkıda bulunmak için mezoterapi uygulanabilir.

Mezoterapi ürünleri cilt için gerekli olan hyaluronik asit, birçok farklı aminoasit, vitaminler, mineralleri ayrı ayrı ya da karışım halinde içerir.

Mezoterapi faydaları

Cildin elastikiyetini artırır, cildin yenilenmesini sağlayarak pigmentasyonları azaltır, ince kırışıkları giderir, cildin nemlenmesini artırarak daha canlı bir görünüm sağlar, cilt parlaklığını artırır.

Haberin Devamı

Nasıl uygulanır?

Sıvı halinde olan mezoterapi ürünleri istenilen bölgeye iğneler sayesinde mikroenjeksiyon olarak yapılır. En sık uygulandığı bölgeler göz çevresi, yüz bölgesi, dekolte bölgesi, saçlı deridir. 

Saç mezoterapisi

Saç mezoterapisi saç köklerinin en çok ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral ve enzimleri içeren ürünlerin deriye enjekte edilmesidir.

Bu sayede kan dolaşımı hızlanır ve saç kökleri güçlenir. Özellikle kadın tipi kellik olup seyrelme problemi olanlar saç ekimine aday olamadığı için saç mezoterapisi en faydalı yöntemdir.

Erkekler için de her zaman uygulanabileceği gibi özellikle saç ekimi sonrası destek tedavisi amaçlı yapılabilir.

Yüz mezoterapisi

Güneş ve yaşlanma ciltte istenmeyen leke, kırışıklık ve matlığa neden olmaktadır. Cildi canlandırmak ve nemlendirmek için genelde göz çevresi, orta yüz ve boyun bölgesi yüzde en sık uygulanan bölgelerdir.

Daha önceki bahsettiğim “gençlik üçlüsü” ile daha başarılı sonuçlar alınmaktadır. Yüz mezoterapisi öncesi istenmeyen derin kırışıklıklar ve kaz ayakları için botoks tedavisi yapılabilir. Volüm kaybı varsa gerekli hacmi sağlamak için dudak ve yüz bölgesi dolgu uygulamalarıyla desteklenmelidir. 

Haberin Devamı

İnceltme mezoterapisi

Vücudumuzda istenmeyen yağlı bölgeler için liposakşın bir alternatif olabilir. Ancak yağların erimesine ve bölgenin incelmesine yarayan mezoterapi ürünleri de vardır.

Az da olsa incelmeyi kabul eden ve liposakşın istemeyenler için gıdı bölgesi, meme yanları ve göbek çevresi için seanslar şeklinde yağ eritme mezoterapileri yapılabilir. Enjeksiyon yağlı bölgenin zamanla incelmesini sağlayabilir.

Mezoterapisi etkisi ve seanslar

Etki genellikle bir hafta sonra görülmeye başlar ve her geçen hafta etkisi artar. Uygulama ise her zaman birden fazla seans şeklindedir. Çünkü mezoterapi cilt için bir destek uygulamasıdır.

Düzenli ve sık tekrar, başarılı sonuçlara neden olur. Mezoterapi seansları saç uygulamalarında daha fazladır.

Haberin Devamı

İşlem sonrası şişlikler meydana gelebilir. 24 saat sonra inmeye başlar ve tamamen kaybolur. Ayrıca bazı kişilerde morarma olabilir. Bu da geçici durumdur.

NOT:

Tüm bu işlemler için bakanlık onaylı kuruluşları tercih edin. Uzman bir doktora danışın. Doktorun diplomasını kontrol edin.

BAKMADAN GEÇME!