Op. Dr. Hasan Çelik yazdı: En çok bu soruların yanıtları merak ediliyor

Güncelleme Tarihi:

Op. Dr. Hasan Çelik yazdı: En çok bu soruların yanıtları merak ediliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2024 16:23

.

Haberin Devamı

Küçültme işlemiyle birlikte dikleştirme de yapılır mı?

Memenin büyümesiyle birlikte sarkma da meydana gelir. Meme küçültme işlemi planlanırken aynı zamanda da meme olması gereken yere konumlandırılır ve dikleştirme sağlanır. Kısacası küçültme işlemi aynı zamanda dikleştirme işlemidir.

Küçültme ameliyatı ağrılı mıdır?

Her ne kadar daha büyük bir ameliyat, daha büyük kesiler olmasına rağmen meme büyütme estetiğine kıyasla daha az ağrılı bir işlemdir. Ameliyat sonrası normal hayata dönüş çok uzun değildir.

Küçültme işleminde iz kalır mı?

Meme küçültme için birçok cerrahi teknik mevcuttur. Doğru tekniği seçmek güzel sonuçları da getirir. Muayene sonrası deformitenin büyüklüğü ve talepler üzerine en uygun tekniği seçme imkânı olur.

Genel olarak 3 çeşit iz seçeneği olduğu söyleyebiliriz. Bunları da lolipop, kısa ters t ve uzun ters t olarak sıralayabiliriz. Burada amaç mevcut izlerin doğal meme kıvrımlarına saklamak ve daha az görünür olmasını sağlamaktır. Bu işlemde izlerin kalitesi kadar meme şekli ve son hacmi de çok önemlidir.

Haberin Devamı

Kilo vermek istiyorum, ne zaman ameliyat olmalıyım?

Kilo alıp vermeler memede değişikliklere, meme hacminin artıp azalmasına sebep olur. Kilo verme sürecine girilmişse, mide balonu ya da mide küçültme gibi işlemler yaptırdıysanız kilo verme süreci tamamlanması ve memenin son haline göre ameliyat planlanması doğru olacaktır.

Ameliyat sonrası ne tür kazanımlarım olur?

Büyük ve sarkık memeler görsel rahatsızlık dışında, sağlığınızı etkileyecek problemlere de sebep olabilir. Bunların en başında cilt problemlerini sıralayabiliriz. Meme altında tahrişler, yaralar, kızarıklıklar ve kaşıntı en sık görülen şikayetlerdir. Cilt harici en sık sağlık sorunu da ağrılardır. Sırt, bel ve hatta boyun ağrıları çokça görülür. Büyük memeler postür bozukluğuna sebep olur.

Meme küçültme ameliyatıyla vücudunuza uygun meme hacmi elde etmenin yanında bu sıralanan problemlerden kurtulabilirsiniz.

Küçültme ameliyatının meme kanserine faydası var mı?

Meme hacmi, meme dokusu ve yağlardan oluşmaktadır.  Meme dokusu miktarı kişiden kişiye ve yaşa bağlı olarak değişmektedir.

Haberin Devamı

Meme küçültme ameliyatında meme dokusu da azaltıldığı için teorik olarak meme kanseri riski azalabilir. Ancak asıl faydası şu şekilde olacaktır... Daha küçük ve sarkık olmayan memenin muayenesi, meme kanseri taraması için yapılan ultrason ve mamografiler daha kolay yapılabilmektedir. Yeni ortaya çıkan kitleler, lezyonlar daha erken ve kolay fark edilebilir.

Küçültme işlemi emzirmeye engel mi?

Gebelik sonrası emzirme önemli bir dönemdir. Memede süt üretilmesi ve emzirme ilişkisi kompleks bir süreçtir. Bu nedenle doğum sonrası kadınların tamamı emziremeyebilir. Meme küçültme ameliyatında, memedeki süt bezlerinin bir kısmı alınmaktadır. Ameliyat sonrası emzirme ihtimali devam edebilir. Bu konuda en büyük yardımcınız doktorunuz olacaktır. Ona danışmadan zaten bu işlemi yaptırmayın derim.

Haberin Devamı

Ameliyat sonrası süreç nasıl geçmektedir?

Meme küçültme işlemi çok ağrılı ameliyatlar değildir. Kısa süreli dinlenme ve ağrı kesicilerle süreç atlatılabilir. Ameliyatlar ortalama 4 saat sürdüğü için ameliyat sonrası normal hayata dönüş de kısa olmaktadır. İlk geceyi hastanede geçirmek gerekir.

İlk bir aylık sürecin çok önemli olduğunu vurgulamakta fayda var. Bu süreçte doktorunuzla yakın takipte olmanız, size özel kullanılan sütyen korsenizi sürekli kullanmanız, istirahat etmeniz, kollarınız çok kullanmamanız önemli noktalardır. Ameliyat sonrası süreçle ilgili en sık sorulan soru ise duş alma konusu. İlk kontrolü güvenli şekilde atlattıktan sonra, 3-4 gün sonra duş almaya izin verilebilir.

Haberin Devamı

Ameliyat bölgesindeki izlerim ne zaman son halini alır?

Erken dönemde izlerin belirgin olması ve bu izlerin kızarık olması normaldir. Ameliyat sonrası izlerin üzerini bir ay süreyle özel bantlarla kapatmak da fayda var. Bir aylık süreç tamamlandıktan sonra izin olgunlaşma sürecinde faydalı olacak kremler kullanmaya başlanabilir. İzlerin olgunlaşması, son halini alması için ise altı ay geçmesi gerekecektir.

Ne önerirsiniz?

Bu işlem için birçok yöntem mevcut. Size uygun tekniği seçmek, küçültme miktarını planlamak için muayene olmak oldukça önemlidir.  Yaşınıza uygun meme tetkiklerini yapmak faydalı olacaktır. Sigara ve tütün mamulleri gibi kötü alışkanlıklarınız varsa bırakmanız önerilir.

Haberin Devamı

NOT: Her zaman dediğim gibi bu işlemler için öncelikle doktorunuza danışmalısınız. İşlemin yapılacağı muayenenin bakanlık onaylı olması gerekir. Hijyen şartları da çok önemlidir.

BAKMADAN GEÇME!