Öksürüğe iyi gelen bitkiler nelerdir? Öksürüğü kesen bitki çayları ile karışımları ve tarifleri

Güncelleme Tarihi:

Öksürüğe iyi gelen bitkiler nelerdir Öksürüğü kesen bitki çayları ile karışımları ve tarifleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2022 03:31

Ihlamur çayı, ekinezya çayı ya da yeşil çay gibi doğal bitki kaynakları öksürüğe karşı iyi gelir. Ayva, bal ile Ihlamur karışımı, zencefil ve bal ile Karanfil karışımı gibi değişik karışımları da bu konuda kullanmak mümkün. Peki öksürüğe iyi gelen bitkiler nelerdir? Öksürüğü kesen bitki çayları ile karışımları ve tarifleri üzerine detaylar.

Haberin Devamı

Sıklıkla kış aylarında karşılaşılan öksürük, uzman doktorun sunduğu ilaçların dışında doğal bitki kaynakları kullanılır. Yapraklarda hazırlanmış olan özel bitki kaynakları içerisinde Ekinezya çayı, ıhlamur çayı veya yeşil çay yer alır. Ayrıca toz karabiber ve bal, kakule gibi seçenekler de yer almaktadır. Evde hazırlanabilecek bu doğal bitki kaynakları öksürüğü önemli oranda azalır. Elbette bunlar tedavi yerine geçmez ve birer tavsiye olarak öne çıkar.

Öksürüğe İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?

Hem tek başına hem de karışım olarak kullanılacak, öksürüğe iyi gelen birçok bitki kaynağı bulunur.

- Ihlamur çayı
- Taze veya kuru ayva yaprağı
- Ekinezya çayı
- Ayva, bal ve ıhlamur
- Toz karabiber ile Bal
- Yeşil çay ve kakule
- Zencefil, bal ve Ihlamur

Daha çok kış aylarında karşılaşılan öksürüğe karşı doğal bitki kaynakları ılık bir su ile beraber hazırlanabilir. Gün içerisinde bir ya da iki bardak kadar tüketmek suretiyle öksürüğün önüne geçmek mümkün. Tabii özel tarifler altında verilen bu doğal bitki kaynakları karışım üzerinden de kullanılabilir.

Öksürüğü Kesen Bitki Çayları

Öksürüğü kesen bitki çayları sıcak bir su ile hazırlanarak, üstelik lezzetli yani ile tüketilebilir. Bunlar içerisinde ayva çayı, ekinezya çayı, Ihlamur, yeşilçay, kuşburnu gibi doğal bitki çayları yer alır. Suyu Kaynadıktan sonra içerisine bir miktar kadar bu bitki yapraklarından kullanmak yeterlidir. Tabii zaten hazır olarak satılan bu biti kaynaklarını elde etmek suretiyle, sıcak su karışımı eşliğinde kullanmak yeterlidir. Düzenli olarak gün içerisinde sabah ve akşam iki defa tüketmek, öksürüğün önemli oranda azalmasına imkan tanır.

Öksürüğü Kesen Bitki Çayları Karışımları ve Tarifleri

Öksürüğü kesen bitki çayları karışımları için evde bulunabilecek doğal kaynakları kullanmak mümkün. Bir bardak kaynamış olan suyun içerisine eklenen bu karışımlar öksürüğü önemli oranda azaltır.

- 1 tatlı kaşığı öğütülmüş olan meyan kökü
- 1 tatlı kaşığı şahtere
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil

Kaynatılan bir bardak suyun içerisine bu karışım eklendikten sonra 3 veya 5 dakika kadar beklenir. Demleme işlemi tamamlandıktan sonra gün içerisinde iki veya üç fincan kadar bu doğal bitki kaynaklarını tüketmek mümkün. Ayrıca yine bir kap içerisine atılan bir miktar Ihlamur yaprakları ile su kaynatmak suretiyle de ıhlamur çayı hazırlanabilir. Kaynatılmış olan su ile beraber diğer farklı doğal bitki kaynaklarını karıştırarak yine öksürüğü kesmek için bitki çayı karışımları kullanılabilir.

Öksürüğü En Hızlı Kesen Bitki Kaynakları Nelerdir?

Öksürüğü hızlı bir şekilde kesmek için kullanılacak bitki çayları arasında yaseminli portakal çayı, ekinezya çayı ve ayva çevir gibi bitki kaynakları yer alır. Zamanda sütlü bal ya da pekmez ve pastil gibi kaynakları da yine bu konuda kullanmak mümkün. Çünkü bu kaynaklar birbiriyle karıştığı zaman çok daha güçlü bir etki yaratır.

Kuş burnu ya da Ihlamur yine en önemli doğal bitki kaynaklar içerisinde bulunmaktadır. Bu kaynaklar günü içerisinde iki ya da üç bardak kadar tüketim eşliğinde öksürüğü önemli oranda azaltır ve keser. Fakat bu açıdan gerçek tedavi uzman bir doktor kontrolü altında ele alınan tedavidir. Bu tür bitki kaynakları bir tavsiye olarak ele alınır ve alternatif şekilde değerlendirilir.

 

BAKMADAN GEÇME!