Oğluna can verdi

Güncelleme Tarihi:

Oğluna can verdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2008 12:07

İZMİR'de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen ameliyatla Antakyalı 30 yaşındaki Ali Çavaş'ın karaciğerinin bir parçası, oğlu 5 yaşındaki Metin Çavaş'a nakledildi.

Oğluna 1.5 ay önce Hepatit B'ye bağlı karaciğer yetmezliği teşhisi konulduğunu anlatan 6 yıllık evli ve tek çocuk babası Ali Çavaş, “Hastalığın saptandığı Osmaniye Erzin Devlet Hastanesi'nde ilaç tedavilerinden olumlu sonuç alınamayınca doktorlarımız oğlumuzun iyileşmesi için tek çözümün organ naklinde olduğunu söylediler. Onların önerisi ile nakil için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gelmeye karar verdik” dedi.

Son 15 gündür tedavilerinin Ege Üniversitesi Hastanesi'nde devam ettiğini belirten baba Çavaş, “Nakil için hemen gerekli testleri yaptırdım. Sonuçlar da olumlu çıkınca nakile karar verildi. Şimdi tek isteğim oğlumun sağlıklı bir şekilde yaşamına devam etmesi” diye konuştu.
Nakli Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi'den Prof. Dr. Mehmet Alper başkanlığındaki ekip gerçekleştirdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!