Nefes darlığına iyi gelen bitkiler nelerdir? Nefes darlığına iyi gelen bitki çayları ve tarifleri

Güncelleme Tarihi:

Nefes darlığına iyi gelen bitkiler nelerdir Nefes darlığına iyi gelen bitki çayları ve tarifleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2022 03:28

Adaçayı, zencefil, karabiber çayı ya da limonlu su gibi birçok doğal bitki kaynağı nefes darlığına iyi gelir. Soğan ve bal uygulaması gibi farklı karışımlar hazırlayarak da nefes darlığını azaltmak ya da tamamen yok etmek mümkün. Peki, Nefes darlığına iyi gelen bitkiler nelerdir? Nefes darlığına iyi gelen bitki çayları ve tariflerini derledik.

Haberin Devamı

Gün içerisinde yaşanabilecek nefes darlığına karşı zencefil, Adaçayı gibi doğal bitki kaynakları daha fazla kullanılır. Bunun yanında soğan ya da sarımsak gibi içeriğinde güçlü mineraller barındıran sebzeler de etkilidir. Limonlu su ve soğan ile bal uygulaması gibi farklı karışımlar üzerinden yine tarif ele almak mümkün. Böyle yeteri kadar nefes alınmadığı ve ciğer istenilen miktarda oksijenle dolmadığı zaman, böylesi doğal kaynaklar ile sorunu giderme şansı elde edilebilir.

Nefes Darlığına İyi Gelen Bitkiler Nelerdir?

Kişinin ciğer kapasitesi tamamen hava ile dolmadığı ya da yeteri kadar nefes alınmadığı zamanlarda, nefes darlığına iyi gelen bitkiler öne çıkar. Bu konuda doğrudan değerlendirilecek ya da özel karışım ile kullanılacak farklı bitkiler bulunur.

- Zencefil
- Adaçayı
- Karabiber çayı
- Limonlu su
- Zencefil ile karabiber çayı karışımı
- Soğan ve bal karışımı
- Akgünlük
- Soğan
- Sarımsak

İstenilen miktarda hava ciğere dolmadığı zamanlarda bu doğal kaynaklar kapasite artırma imkanı verir. Böylece kapasitenin artması sayesinde daha yüksek miktarda oksijen ciğeri dengeli bir şekilde dolar.

Nefes Darlığına İyi Gelen Bitki Çayları ve Tarifleri

Bitkisel çözüm yöntemleri ile nefes darlığını gidermek için, bir bardak su içerisine 3 çay kaşığı nane atarak kullanmak etkili tarihler arasında gelir. Bu naneli çayın gün içerisinde 1 bardak kadar tüketilmesi, ciğerlerin yeteri oranda hava dolmasına imkan verir. Ayrıca 3 yemek kaşığı Süzme bal ile beraber 1 kaşık kuru nane ve bir tutam taze nane karışımı da etkili çözüm yöntemleri arasında bulunur. 4 havuç rendelemek suretiyle bu karışım içerisine yarım bardak kaynatılmış süt ve bir kaşık kadar bal karışımı en etkili yöntemler içerisinde bulunur. 1 tatlı kaşığı anason, bir çay kaşığı kimyon ve doğranmış incir bir su bardağına ilave etmek suretiyle de kullanma şansı elde edebilir.

Nefes Darlığı İçin Hangi Bitkiler Çay Olarak Kullanılabilir?

Nefes darlığı için özel bitkileri karışım haline getirmek suretiyle çay olarak tüketmek mümkün. Onlar içerisinde özellikle civanperçemi, devetabanı yaprağı, Lavanta çiçeği ve emek güveci gibi doğal bitki kaynakları bulunur. Bu kaynaklar özel tarifler altında hazırlanması ile birlikte sıcak su ve bal gibi güçlü kaynaklar ile karıştırılabilir. Ayrıca gelincik, meyankökü, mahlep ve okaliptüs gibi bitki kaynakları da yine bu konuda kullanım imkanı sağlar. Bu karışımlar kendi başına sıcak su ile hazırlanmasının yanı sıra, farklı karışımlar üzerinden daha güçlü hale getirilebilir. Yapılan karışımların gün içerisinde sadece bir ya da iki defa tüketilmesi yeterlidir.

Nefes Darlığı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Kandaki oksijen miktarının düşüklüğüne bağlı olarak nefes darlığı tedavisi konusunda plastik maskelerle oksijen tedavisi uygulanır. Oksijen yetersizliği ile nefes borusu üzerinden solunum tüpü vasıtasıyla ventilasyon uygulaması da gerçekleşir. Daha ağır vakalar söz konusu olduğu zaman ise oksijen tüpü tedavisine başlanır. Tabii bunun dışında sağlıklı ve dengeli bir yaşam, doğru besin kaynakları ve spor nefes darlığını giderme konusunda etkili yöntemlerdir. Evde uygulanabilecek nefes darlığı için en önemli çözüm yöntemleri arasında ise doğal bitki çayları gelir. Özel olarak satışı gerçekleşen bitki kaynaklarından bal ve benzeri gibi karışımlar eklenerek iyi bir karışım elde edilebilir.

 

BAKMADAN GEÇME!