Migrene iyi gelen yiyecekler nelerdir? Auralı migrene ve migren atağına hangi yiyecekler iyi gelir?

Güncelleme Tarihi:

Migrene iyi gelen yiyecekler nelerdir Auralı migrene ve migren atağına hangi yiyecekler iyi gelir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2022 03:15

Migrene iyi gelen yiyecekler; haşlanmış yumurta, susam, ıspanak, zencefil gibi besinlerdir. Auralı migrene ve migren atağına iyi gelen yiyeceklerden bazıları ise; sebze çorbası, yoğurt, ıspanak, badem, kivi, kereviz, elma, armut, nane, badem gibi besinler sıralanabilir. İşte migrene iyi gelebilecek olan besinler hakkında tüm detaylar.

Haberin Devamı

Migren; şiddetli baş ağrısı olarak bilinmektedir. Bunun yanı sıra en fazla görülen hastalıklardan biri olarak bilinmektedir. Kadınlarda erkeklere nazaran daha çok görülmektedir. Sigara kullanımı, düzensiz bir şekilde beslenme, psikolojik hastalıklar, uykusuzluk, stres, iklim değişikliği, hormon değişikliği ve genetik unsurlar migrenin nedenleri içerisinde yer almaktadır. Bunun yanı sıra migrene iyi gelebilecek besinler bulunmaktadır. Bu besinleri tercih ederek, migrenin olumsuz etkilerinden kurtulmaya yardımcı olabilir.

Migrene İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

Migren; çok şiddetli bir baş ağrısının varlığı şeklinde tanımlanabilir. Bununla beraber su; migren ağrıları adına önemli bir konudur. Su açısından bol olan meyvelerin tüketimi de migren rahatsızlığına iyi gelmektedir. Karpuz; su bakımından zengin olmakla beraber migrene oldukça önemlidir. Az su tüketmek; migreni tetikleyen durumlardandır. Bununla birlikte su tüketmeyi sevmeyen bireyler; karpuz tüketebilirler.

Migrene iyi gelen besinler içerisinde kivi yer almaktadır. Kivinin içeriğinde yer alan içerikler; migren ataklarının olumsuz etkilerini gidermeye yardımcı olmaktadır. Kivi; migren konusunda önemli içeriklere sahiptir.

Ispanak; migrene iyi gelen yiyecekler içerisinde yer almaktadır. Bununla birlikte ıspanağın içerisinde yer alan vitaminler; baş ağrısını azaltabilecek içeriklere sahiptir.

İncir; migren adına önemli bir yiyecektir. İncirin içerisinde yer alan; manganez, lif, magnezyum, B6 vitamini, sodyum, potasyum bakımından çok zengin bir meyvedir. Her konuda vitamini bulunan incirin, migren ağrılarına da iyi geldiği söylenebilir. Uzman bireylere göre incir, içerisinde bulundurmuş olduğu potasyum bileşeni ile baş ağrılarını dindirici özelliğe sahiptir.

Somon; folik asit, Omega 3 ve B2 vitamini açısından çok zengin bir besin olduğu belirtilmektedir. Somonun içerisinde yer alan Omega 3 vitamini ile sinirler korunur. Bu sayede beyin fonksiyonlarında bulunan sinir ile ilgili hastalık olan migrenin olumsuz etkilerinden somon tüketerek kurtulmak mümkün olabilir. Somon dışında; hamsi, uskumru, ton balığı da migrene faydalı gelen yiyecekler olarak sıralanabilir.

Auralı Migrene ve Migren Atağına Hangi Yiyecekler İyi Gelir?

Auralı migrene ve migren atağına iyi gelebilecek en iyi yiyecek; yoğurttur. Migren konusunda yapılmış olan araştırmalara göre yoğurt; içermiş olduğu B vitamini ile migren ağrılarını dindirme konusunda oldukça etkili bir yiyecektir. Birey; migren atakları yaşıyor ise sürekli şekilde yoğurt tüketmelidir. Bu şekilde migren ataklarının olumsuz etkilerinden kurtulmak mümkün olacaktır.

Karalahana ve kinoa; migren ile mücadele eden en önemli besinler olarak belirtilebilir. Kinoa; demir ve magnezyum içermektedir. Bunun dışında karalahana ise omega 3 bakımından zengindir. Bu iki yiyecek; migren adına en iyi savaşçılar olarak bilinmektedir. Karalahana migrenle savaşma konusunda etkilidir. Bunun dışında beyaz lahana da en az karalahana kadar migrene iyi gelen bir besindir.

Tatlı patates; potasyum zengini ve yüksek lif kaynağıdır. Bu yiyecek kanseri önleyen gıdalar içerisinde yer almakla beraber dayanılmayacak derecede olan migren ağrısına karşı da savaşır niteliktedir. Hem çok lezzetli hem de oldukça yararlı olan tatlı patates; migren ağrılarının yaşaması durumunda tüketilmelidir. Bu sayede birey rahatlar ve baş ağrılarını önemli ölçüde azaltır.

Migrene iyi gelen yiyecekler; öncelikle alanında uzman bir hekime danışarak tüketilmelidir. Bu şekilde davranmak; sağlık açısından daha faydalı olacaktır. Migrenin durumuna göre doktorun beslenme konusunda önerilerde bulunması da mümkündür.

 

BAKMADAN GEÇME!