Meyveli maskelerle sivilcelerden kurtulun

Güncelleme Tarihi:

Meyveli maskelerle sivilcelerden kurtulun
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 17:30

Lezzetleriyle ağız tadımızı güzelleştiren, masalarımızı süsleyen, ve diyetimizi olumlu yönde etkileyen meyveler şimdi de cildimizi sivilcelerden arındırmak için işimize yarayacak.

Haberin Devamı

Meyveleri atıştırmak dışında tatlıları, pastaları,  kekleri süslemek için de kullanıyoruz. Şimdi ise sizlere onları sivilce karşıtı bir maske olarak yüzünüze süreceksiniz. İşte o karışımlar...

KAYISI MASKESİ

Sivilce gibi cilt problemlerine iyi geldiği bilinen “beta karoten” içeren kayısı cilde nazik bir peeling etkisi yaparak fazla yağı ve ölü cilt hücrelerini alır. Kayısı maskesi cildi yumuşatırken, parlaklık verir ve besler.

MALZEMELER

 - 3 adet kayısının posası

 - 1 tatlı kaşığı kayısı çekirdeği tozu

Malzemeleri karıştırdıktan sonra yüz ve boyna sürüp 20 dakika bekletin. Eğer kayısı çekirdeği tozu bulamazsanız yerine yulaf ezmesi tozu veya badem tozu kullanabilirsiniz.

ÇİLEK MASKESİ

Bu meyvenin canlandırıcı ve peeling etkisi vardır, kuru ciltlere önerilir. Ancak gerici etkisi nedeniyle on dakikadan fazla ciltte tutulmamalıdır.

Haberin Devamı

Meyveli maskelerle sivilcelerden kurtulun

MALZEMELER
 - 4 adet çilek
 - Nemlendirici krem

Dört iri çileği ezerek bir çorba kaşığı nemlendirici kremle karıştırın. Bütün yüze ince bir tabaka halinde sürün, elmacık kemikleri üzerine daha kalın bir tabaka halinde maske sürün ve 5 dakika bekletin. Ayda iki kez uygulama yeterlidir.

MUZ MASKESİ

Zengin içerikli besleyici bir meyve olan muz sivilceli, solgun, yıpranmış hassas ve kuru ciltler için ideal bir maske malzemesidir.

MALZEMELER

 - 1 adet muz

- Nemlendirici krem

Lekesiz olgun bir muzun yarısını ezerek iki çorba kaşığı nemlendirici kremle karıştırın. Yüzünüze sürün ve 15 dakika bekletin. Haftada bir kez uygulayın.

ELMA MASKESİ

Özellikle karma ve sivilceli ciltlere öneriliyor çünkü yüzün yağlı olmayan bölgelerini kurutmaz.

Meyveli maskelerle sivilcelerden kurtulun

MALZEMELER

- 1 adet elma

- 3-4 yemek kaşığı bal

Elmayı rendeleyip üzerine balı ilave ederek karıştırın. Karışımı yüzünüze sürüp 15 veya 20 dakika bekletin. Süre bittiğinde yüzünüzü ılık suyla nazikçe yıkayın.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!