Marul Gaz İle Şişkinlik Yapar Mı Ve Yapmaması İçin Ne Yapılır? (Emziren Annelerde Ve Bebeklerde)

Güncelleme Tarihi:

Marul Gaz İle Şişkinlik Yapar Mı Ve Yapmaması İçin Ne Yapılır (Emziren Annelerde Ve Bebeklerde)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 20:46

Sofraların olmazsa olmazı marul aynı zamanda en sağlıklı besin kaynaklarından biridir. Özellikle salatalık yapılması ile birlikte yemeğin yanında keyifle tüketilir. Ancak özellikle marulun gaz ve şişkinlik yapıp yapmadığı merak edilen konular içerisinde yer alıyor. Peki marul gaz ile şişkinlik yapar mı ve yapmaması için ne yapılır (Emziren annelerde ve bebeklerde) detayları ile derledik.

Haberin Devamı

Farklı türlere sahip olan marul en lezzetli ve önemli sebzeler içerisinde yer almaktadır. Bu önemli yeşil sebze besin kaynağı, genelde salatalık olarak tüketilir. Fakat çok fazla tüketimi ile birlikte gaz ve şişkinlik yapıp yapmadığı merak edilen konular içerisinde geliyor. 

 Marul Yemek Gaz Yapar mı? (Yetişkinlerde) 

 Kıvırcık besin kaynakları içerisinde bulunan marul genel olarak gaz yapan yiyecek türlerinden biridir. Özellikle önemli bir lif kaynağı olması ile birlikte sağlıklı yiyecekler içerisinde bulunur. Fakat lif tüketmeye çok fazla alışkın olmayan yetişkinlerde marul gaz yapar. 

 Marul Midede Şişkinlik Yapar mı?

Özellikle marul çok fazla tüketilmesi ile birlikte midede şişkinlik yapan besin kaynaklarından biridir. Bu sebepten dolayı gaz sancısı çeken kişilerin çok fazla marul tüketmemesi önerilir. Tabii özellikle sofralarda salatalık olarak makul miktarda tüketmek önemli bir durum yaratmaz. Aşırı oranda tüketilmesi ile birlikte gaz yapan kıvırcık besin kaynakları içerisinde olduğunu ifade etmek gerekir. Üstelik hem çocuklarda hem de yetişkinlerde bu durumu söz konusu olabileceğini söylemek mümkün. 

Haberin Devamı

 Marul Emzirirken Bebeklerde Gaz Yapar mı? 

 Yetişkinlerde genel olarak marul çok fazla tüketilmesi ile beraber gaz ve şişkinlik yapabilir. Bu sebepten dolayı doğal olarak emzirme dönemindeki anneler için de bu durumun yaşanabileceğini ifade etmek gerekir. Özellikle sadece anne değil aynı zamanda bebeğe de tesir edebilir. O yüzden mutlaka yoğun emzirme dönemlerinde marul tüketimini azaltmak önemli bir yer taşır. 

 Marul Hamilelikte Gaz Yapar mı? 

 Hamilelik döneminde özellikle birçok besin kaynağını tüketme noktasında dikkat etmek gerekir. Bu doğrultuda kıvırcık olarak bilinen marulda hamilelikte gaz yapan besin kaynakları içerisinde yer almaktadır. Özellikle moral yüksek oranda lif kaynağıdır. Bu doğrultuda hamilelik döneminde hassas olan kişilerde lif bazı olumsuz durumlar yaratabilir. Böyle bir durumun yaşanması ile beraber hamilelik döneminde gaz ve şişkinlik oluşur. Özellikle midede şişkinlik gece yatarken uykusuzluk problemini meydana getirebilir. Böyle durumlardan uzak kalabilmek için mutlaka dengeli ve düzenli şekilde mi onu tüketmek gerekir. Özellikle de hamilelikte marul önemli oranda azaltmak gaz ve şişkinlik probleminin önüne geçer. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!