Lazer epilasyon: İstenmeyen tüylerden kurtulmak mümkün mü? Ezgi Maraşlı yazdı...

Güncelleme Tarihi:

Lazer epilasyon: İstenmeyen  tüylerden kurtulmak mümkün mü Ezgi Maraşlı yazdı...
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2022 15:51

Sevgili okuyucularım, bu yazımda size hem kadın hem de erkeklerin ortak sorunu ‘istenmeyen tüyler’den kurtulmak için en etkili yöntem olan “lazer epilasyon”dan bahsedeceğim.

Haberin Devamı

İnsanlar tüylerini ilk olarak M.Ö. 69 yılında almaya başladılar. Antik Mısır’da hükümdarlar tapınaklara saç ve kaşları da dahil vücutlarında hiç tüy olmayacak şekilde giderlerdi. Antik Roma’da ise tüysüz olmak hem güzellik hem de soyluluk simgesi sayılırdı.

İnsanlar binlerce yıl boyunca istenmeyen tüylerinden kurtulmak için çok acılı yöntemler kullandılar. Günümüzde ise teknoloji sayesinde acısız ve kesin olarak tüylerden kurtulmak mümkün. 

Lazer uygulamasını hem erkek hem de kadınlar daha estetik bir görünüm ve daha sağlıklı bir beden için sıklıkla tercih ediyor.

Kesin sonuçlar getiren bu uygulamayı sporcular da daha iyi performans sağlamak için yaptırıyor. Çünkü kıllardan temizlenmiş bir deri ve hava arasındaki sürtünme kuvveti azaldığından sporcunun hızı artıyor. Böylece futbolcular, basketçiler ve atletler daha hızlı koşuyor, bisikletçiler daha hızlı pedal çevirebiliyor.

Haberin Devamı

Ancak bu uygulamayı işinde uzman ve güvenilir bir yerde yaptırmanızı tavsiye ederim.

Lazer epilasyon nedir?

Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerin lazer enerjisi kullanılarak kalıcı ve sağlıklı olarak yok edilmesidir.
İstenmeyen tüyler hem kadınlar hem de erkekler için estetik bir sorundur.
Lazer epilasyona doğru lazer tipi ile başlanmalı ve hangi yöntemin kişiye uygun olduğuna uzmanlar tarafından karar verilmelidir.

Lazer epilasyon: İstenmeyen  tüylerden kurtulmak mümkün mü Ezgi Maraşlı yazdı...

Acılı bir işlem midir?

Bizim kullanmakta olduğumuz lazer sistemlerinde özel soğutma başlıkları mevcuttur. Soğutma işleminin uygulamasındaki amaç, acı hissini azaltmaktır.

Yan etkileri var mıdır?

Gerekli cihaz donanımına sahip sağlık kuruluşlarında lazer epilasyon yaptırıyorsanız, içiniz rahat olsun. Bu konu, sağlık konusudur. Dolayısıyla doğru yerde yapılan uygulamamın hiçbir yan etkisi yoktur.

Lazer epilasyonda tüyler tamamen biter mi?

Lazer epilasyonda bitiş garantisi vermek doğru olmaz. Vücudumuzdaki tüyler hiçbir zaman yüzde 100 bitmez. Önemli olan belli bir oranda azaltmak ve hayatımızı rahat bir şekilde devam ettiriyor olmaktır.

Haberin Devamı

Epilasyon sonrası nelere dikkat edilmelidir?

Epilasyon sonrası cilt bolca nemlendirilmeli ve mutlaka güneş koruyucu kullanılmalıdır. Uygulamadan 24 saat sonra duş alınmasını öneriyoruz.
Ayrıca uygulamadan 10-20 gün sonra kese yapmak, kıl köklerinin kolay atılımı açısından çok önemli.

Bunlara dikkat

Lazer epilasyon yaptırırken en çok dikkat edilmesi gereken konu, doğru tüy analizinin gerçekleştirilmesidir. Burada belirlenen analize göre seçilecek lazer sistemleriyle uygulama yapılmalıdır.
Özellikle yüz bölgesi lazer epilasyonunda Qswitch lazer kullanılması gerekmektedir.
Koyu ten grubunda soprano gibi orujinal buz lazer sistemleri tercih edilmelidir.
Beyaz tenli ve siyah tüy yapısında ise Alexandrite sistemi uygulanmalıdır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!