Kişiye Özel tıp stajı

Güncelleme Tarihi:

Kişiye Özel tıp stajı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2013 00:19

İstanbul Bilim Üniversitesi, “Üniversite Hastanesi” unvanını alan Özel Şişli Florence Nightingale Hastanesi ile tıp fakültesi 3, 4, ve 5’inci sınıf öğrencileri için hasta başı ve staj eğitimini yeniden yapılandırdı. Yeni sistemle ‘kişiye özel tıp eğitimi’ veriliyor.

Haberin Devamı

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu Başkanlığı’nın (YÖK) genel kurul kararıyla Özel Şişli Florence Nightingale Hastanesi, tüm branşlarda Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşmalı olarak “Üniversite Hastanesi” niteliği kazandı. Florence Nightingale’in 25 yıllık deneyimiyle 2006 yılında kurulan İstanbul Bilim Üniversitesi, bu kararla, tıp fakültesinin 3, 4, ve 5’inci sınıf öğrencileri için hasta başı ve staj eğitimini yeniden yapılandırdı. Buna göre, önümüzdeki eğitim-öğretim döneminde, hastane, 4’üncü sınıf staj gruplarında 4 öğrenciye, 5’inci sınıf staj gruplarında ise sadece 6 öğrenciye Şişli Florence Nightingale Hastanesi’nde kişiye özel staj olanağı sağlayabilecek.

‘TIP DOKTORLUĞU’ BİR HAYAT TARZI

İstanbul Bilim Üniversitesi’nin Rektörü Prof. Dr. Çavlan Çiftçi, sistemle ilgili, “Yıllardır hedefimizde olan sistemi nihayet gerçekleştirebilme imkânımız oldu. Üniversite olarak; uygulayarak öğrenilen eğitimin gücüne inanıyoruz” dedi. Bir kez daha üniversiteye gidecek olsa yine tıp fakültesini seçeceğini söyleyen Çiftçi, “Bu mesleği özel kılan hayat tarzımız haline gelmesi. Güven, tevazu ve saygı ‘tıp doktoru’ unvanını oluşturur. Etik kelime kavramını söylemden çok yaşam tarzına dönüştüren bu meslekten öğrenciler korkmamalı; sadece göğüslemeli” dedi.

Haberin Devamı

Bilimsel yayında birinci

VAKIF üniversitelerinin yüksek lisans öğrenci sayıları ile YÖK’ün 2010’da açıkladığı bilimsel yayınlar rakamları sonucuna göre, İstanbul Bilim Üniversitesi yüksek lisans öğrenci sayısı başına düşen 1.51 ile birinci.

TUS’ta başarı yüzde 70

TIP doktoru, psikolog, hemşire, ebe, diyetisyen, fizyoterapist, sağlık kurumları yöneticisi ve sağlık teknikeri yetiştiren İstanbul Bilim Üniversitesi’nde, öğretim üyesi başına bir öğrenci düşüyor. 2463 öğrencisi bulunan üniversitenin öğrenci başına düşen yatak sayısı 7.25, Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) başarısı ise %70. İdeal tıp eğitiminde, tıp fakültesi hastanelerinde önerilen öğrenci/yatak sayısı 3 iken İstanbul Bilim Üniversitesi, Florence Nightingale Hastanesi işbirliği ile öğrenci başına düşen yatak sayısını 7.25’e kadar çıkarmayı başarmış durumda.

Haberin Devamı

KARŞILIKSIZ BURS İMKÂNI

Üniversitede, ÖSYM tarafından burslu programlara yerleştirilen öğrencilere sağlanan burs karşılıksız olarak veriliyor. ÖSYM kontenjanları haricinde üniversitenin kurucu vakfı olan Türk Kardiyoloji Vakfı tarafından da öğrencilere burs imkânı sağlanıyor ve tıp fakültesine yerleşecek öğrenciler, yerleşme puan türünde (MF-3) ilk 3000’e girmesi ve birinci sırada fakülteyi seçmesi halinde de ilk altı kişiye 1000 TL destek bursu veriliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!