Kısırlık, Köftelik Ve Pilavlık Bulgur Gaz İle Şişkinlik Yapar Mı Ve Yapmaması İçin Ne Yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Kısırlık, Köftelik Ve Pilavlık Bulgur Gaz İle Şişkinlik Yapar Mı Ve Yapmaması İçin Ne Yapılır
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2022 19:45

Bulgur sıklıkla tüketilen gıda gruplarından biri olmaktadır. Bulgur sağlıklı bir besin grubu olmasına rağmen gaz yaptığı düşünülmektedir. Bu bakımdan köftelik veya pilavlık bulgurun gaz yapıp yapmadığı araştırılmaktadır. Kısırlık, pilavlık ve köftelik bulgur ile ilgili tüm detayları derledik.

Haberin Devamı

Ülkemizde sıklıkla tüketilen bulgurun farklı kullanım şekilleri bulunmaktadır. Buğday yapısal olarak vücut için çok faydalı olmaktadır. Şişkinlik yapmasının önüne geçmek için yapılabilecek konular vardır. 

 Kısırlık Bulgur Gaz ile Şişkinlik Yapar mı? 

 Bulgur sıklıkla tüketilen sağlıklı besinler arasında yer almaktadır. Kısırlık bulgur tam bir protein kaynağı olmaktadır. İçeriğinde de pek çok vitamin barındırır. B vitamini açısından zengin bir gıdadır. Kısırlık bulgur ile lezzetli yemekler yapılmaktadır. Ayrıca raf ömrü uzun bir gıda türüdür. İçerisindeki lifler ise vücut sağlığı için faydalıdır. Yapısında selülozda bulunmaktadır. Kısırlık bulgurun yapısında bulunan B vitamini sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına yardımcı olmaktadır. 

 Sağlıklı ve dengeli beslenmek isteyen kişilerin kısırlık bulgur tüketmesi tavsiye edilmektedir. Lifli bir gıda olduğu için kabızlığın önüne geçer ve bağırsak kanserini önler. Kişilerin irritabl bağırsak sendromu varsa kısırlık bulgur tüketimi sonrası rahatsızlık hissedebilir. İshal, gaz, kabızlık yaşanması ihtimali bulunmaktadır. Şişkinlik ve gaz durumu yaşanabilir. 

Haberin Devamı

 Köftelik Bulgur Gaz ve Şişkinlik Yapar mı? 

 Bulgur tüketimi öncesi kişilerin kafasında soru işaretleri olabilmektedir. Kişiler gaz ve şişkinlik sorunu yaşamaktan çekinebilmektedir. Dozunda tüketilen köftelik bulgurun sorun yaşatması pek mümkün olmamaktadır. Bulgurun sindirim sistemini düzenlemek gibi bir etkisi bulunmaktadır. 

 Köftelik bulgur kemik gelişimine destek vermektedir ve hücreleri besler. Saçların uzamasına destek olur. Cilt yapısını de destekler. Fakat köftelik bulgur tüketimi bazı kişilerde sağlık sorunu yaratmaktadır. Gaz, ishal, şişkinlik yaşamak söz konusu olabilmektedir. Günlük lif miktarının yani ortalama 25-30 gramın aşılması gaz ve ishale neden olabilir. 

 Pilavlık Bulgur Gaz ile Şişkinlik Yapar mı? 

 Pilavlık bulgur vitamin değerleri ve lif bakımından zengin olmaktadır. Ama bulgur yemek şişkinlik ve gaza neden olmaktadır. Sindirim sisteminde gaz sıkıştığı için şişkinlik yaşanmaktadır. Bulgur tüketimi sonrası tahıldaki karbonhidratların bir kısmı sindirilmemektedir. Bu durum gaz ve şişkinliğe neden olmaktadır. 

Haberin Devamı

 Aynı zamanda bulgur yedikten sonra alınabilecek her türlü C vitamini (limon, portakal, turunçgiller...) bulgurun gaz yapma ihtimalini sıfıra düşürür. 

 Kısırlık, Pilavlık, Köftelik Bulgurun Gaz Yapmaması İçin Ne Yapılır? 

 Bulgurun gaz yapmaması için bulgur tüketimi sonrası C vitamini içeren gıdalar tüketmek gerekmektedir. Limon, portakal, greyfurt gibi gıdalar gaz oluşumunun önüne geçmektedir. Ayrıca gaz ve şişkinlik sorunu yaşayan kişilerin doktora başvurması gerekebilir. Çölyak hastası kişilerin glütene duyarlılığı olabilir. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!