Karaciğer nakli hayata döndürdü

Güncelleme Tarihi:

Karaciğer nakli hayata döndürdü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2012 00:00

Iğdır'da 2002 yılında Wilson hastalığına yakalanan genç, ağabeyinden yapılan karaciğer doku nakliyle hem yeniden hayata tutundu hem de askerlik hayalini gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından, ağabeyi Ayhan Börekçi'den (24) karaciğer doku nakli yapılan Wilson hastası Erhan Börekçi (20) yeniden sağlığına kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.


Yakutiye Araştırma Hastanesi'nde tedavisi süren Börekçi, 10 yaşındayken Wilson hastalığına yakalandığını anımsatarak, hastalığı nedeniyle çok sıkıntı yaşadığını söyledi.


Ağabeyinden yapılan karaciğer doku nakliyle yeniden hayata tutunduğunu ifade eden Börekçi, “Hasta değilken okuyordum. Lise ikinci sınıfta okulu bırakmak zorunda kaldım. Hasta olduğum için birçok zorluklarla karşılaştım. İlaçla tedavi oluyordum. Bu yıl hastalığım yeniden arttı” dedi.
Tedavi için Iğdır'dan Atatürk Üniversitesi'ne geldiklerini anlatan Börekçi, şunları kaydetti:
“Çok şükür burada sağlığıma kavuştum. Sanki yeniden bir hayata başladım. Çok mutluyum. Bütün arkadaşlarım askere gitti. Tam bende askere gidecekken hastalığım yeniden arttı. Hastalığım iyice ilerlemiş. Arkadaşlarım askere gitti ama ben gidemedim. Çok üzülmüştüm. Arkadaşlarla birlikte askere gidecektik çünkü. İnşallah buradan taburcu olduktan sonra ben de askere giderek, bu özlemimi gidereceğim. En büyük hayalim askere gitmekti. Çok şükür mutluyum. Onlarla birlikte askere gidemedim ama inşallah iyileşince bende asker olacağım.”

Haberin Devamı


Askerlik özleminin yapılan doku nakliyle sona ereceğini ifade eden Börekçi, “Belki iki yıl sonra olacak ama yine de askerlik hayalimi gerçekleştireceğim. Arkadaşlarım askere gideceği gün ben hastanedeydim. Ağabeyimden yapılan karaciğer doku nakliyle sağlığıma kavuştum. Böylece en büyük hayalim olan askerliğimi yapacağım” diye konuştu.

 

"BEN HİÇ TEREDDÜT ETMEDİM"

 

Karaciğer dokusu veren ağabey Ayhan Börekçi de kardeşinin 10 yaşında hasta olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
“Bir ara tedavi uygulandı. Biraz iyileşmişti. Yaklaşık 10 yıl önce burada nakil yapılmıyordu. Kardeşim sonra yeniden hastalandı ve nakil yapılması gerekiyordu. Önce babam, sonra ağabeyim doku nakli için tahlil verdi ama olmadı. Üçüncü olarak ben tahlil verince, tahliller uydu. Ben böbreğimden doku verdim, birlikte ameliyat olduk. Kardeşim çok hastaydı ama artık sağlığına kavuştu. Karaciğer doku nakli için ben hiç tereddüt etmedim, çünkü kardeşimin sağlığı daha önemliydi. Doktorlar da bize çok destek oldu.”

Haberin Devamı


Baba Abdulhadi Börekçi ise oğlunun sağlığına kavuşmasından duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Benim oğlum karaciğer hastasıydı. 10 yaşından bu yana Wilson hastasıydı. 10 yıl önce burada doku nakli yoktu. Türkiye'de de bunun ilacını bulmak zordu. İran'a gidip, kendi imkanlarımla ilaç getiriyordum. Allah'ıma şükürler olsun ki oğlum yeniden sağlığına kavuştu” diye konuştu.


Beş erkek çocuk babası Börekçi, “Dört oğlum askerliğini yaptı ama Erhan askere gidecekken yeniden hasta oldu. Bu hastalık yüzünden gidemedi. Ama karaciğer doku nakliyle sağlığına kavuştu ve vatani görevini yapacak tabii” dedi.


Anne Suzan Börekçi de oğluna çok üzüldüğünü ifade ederek, oğlunu yeniden sağlığına kavuşturan doktorlara teşekkür etti.
Atatürk Üniversitesi Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Vekili Doç. Dr. Gürkan Öztürk ise böbrek ve karaciğer nakilleri yaptıklarını belirterek, insanların nakillerle yeniden hayata tutunduğunu kaydetti.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!