Kalpten yattı kanserle kalktı

Güncelleme Tarihi:

Kalpten yattı kanserle kalktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2016 22:59

Remzİ Ürgül (67), diyabet hastasıydı. Doktora gittiğinde, iki kötü haber birden aldı.

Haberin Devamı

Yapılan ilk tetkiklerde, Ürgül’ün bir değil iki kez kalp krizi geçirdiği, ölümü bu iki seferde de farketmeden atlattığı, ancak kalp

Kalpten yattı kanserle kalktı

kaslarının harap halde olduğu anlaşıldı. Ameliyat için yapılan ileri tektiklerde ise, akciğerleriyle ilgili ikinci kötü haber geldi. Hiç belirti vermese de akciğerinde tümör vardı.

AYNI ANDA İKİ AMELİYAT

Hem kalbinden, hem tümörün daha da yayılmaması için akciğerinden ameliyat gerekiyordu.

Ancak doktorlar, kalp ve damarlarındaki sorun nedeniyle ameliyatı riskli buluyordu. Sonunda ameliyata, Bakırköy Sadi Konuk Araştırma ve Eğitim Hastanesi’nde kalp ve damar cerrahı Prof. Dr. Ahmet Akgül cesaret etti. İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığı da yapan Prof. Dr. Akgül, Ürgül’ü iki gün içinde ameliyata hazırladı ve aldı. Ameliyatta hem kalp damarlarına baypas yapıldı, aynı anda akciğerdeki tümör de çıkarıldı. Bir gün yoğun bakımda tutulan Ürgül, 5 gün daha hastanede izlendikten sonra taburcu edildi.

Haberin Devamı

Kalpten yattı kanserle kalktı


İKİ KALP KRİZİNİ FARK ETMEMİŞ

Prof. Dr. Ahmet Akgül: “Hasta geldiğinde morali çok bozuktu. Yıllardır diyabet hastasıydı. Diyabetin sinirlerde yaptığı harabiyet yüzünden kalp krizini hissetmeden, ayakta atlatmıştı. Kalbi çalışırken ameliyatı tercih ettik. Çünkü kalp kası çok zarar görmüştü. Zayıf kalp kaslarının tekrar çalışmama riski vardı. Bunu göze alamazdık. Göğsü açılmışken tümörleri ve yayılma riskine karşı lenf düğümlerini de çıkardık.”
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!