Kadınlarda kasıkta kıl dönmesi belirtileri nelerdir ve nasıl anlaşılır? Tedavisi nasıl yapılır

Güncelleme Tarihi:

Kadınlarda kasıkta kıl dönmesi belirtileri nelerdir ve nasıl anlaşılır Tedavisi nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2022 15:26

Cilt altında kılların yuvarlanmasına kıl dönmesi denilmektedir. Deri altına girmiş olan kıllar çeşitli nedenlerden dolayı apse haline gelebilir. Kıl dönmesi erkeklerde daha sık rastlansa da kadınlarda da görülebilmektedir. Bir cilt rahatsızlığı olarak adlandırılmaktadır. Kıl dönmesi ilerledikçe ağrılı bir durum ortaya çıkabilmektedir. Sizler için kıl dönmesi nedir ve kıl dönmesinin belirtileri nelerdir bu konuları derledik.

Haberin Devamı

Kadınlar da ve erkeklerde sıklıkla rastlanan kıl dönmesi deri altında kılın dönesi ile oluşmaktadır. Bu hastalık ilerledikçe daha da ağrılı bir hal alabilmektedir. Bir cilt rahatsızlığıdır.

Kadınlarda Kasıkta Kıl Dönmesi Belirtileri Nelerdir ve Nasıl Anlaşılır?

Kıl dönesi yavaş bir şekilde ilerlemektedir. İleri seviyeye geldiği zamanda belirtileri ortaya çıkmaktadır. Kıl dönmesinin belirtileri dikkate alınması oldukça önemlidir. İlerleyen zamanlarda ağrılı olabilmektedir. Kıl dönmesi ne kadar erken fark edilirse o kadar iyi olacaktır. Kıl dönmesi fark edildiği zaman uzman bir doktora gösterilmesi ve hemen tedavi edilmesi gerekilmektedir.

Kıl dönmesinde olan belirtiler genellikle; ciltte olan kızarıklık, belli bir bölgede şişlik, ağrı, ateş, kötü kokulu akıntı şeklindedir. Bir insanın vücudunda olan kıllar sürekli olarak dökülür ve yenisi çıkar. Kişinin günlük hareketinden dolayı ya da kılların yanlış alınmasından dolayı kıllar deri altında yuvarlanabilmektedir. Bu yuvarlanan kıllar zaman ile apse oluşturur ve kıl dönmesine neden olur.

Haberin Devamı

Kıl dönesi yavaş şekilde ilerlemektedir. Kıl derinin altında yuvarlanarak birikmesi ile vücutta bazı uyarılar vermektedir. İlk başlarda hastayı rahatsız etmeyen bu belirtiler zaman geçtikçe daha da rahatsızlık vermeye başlar. Kıl dönmesinde belirlenen bazı belirtiler şu şekildedir:

Bazı durumlarda kanlı akıntı görülebilmektedir.

Kaşıntı, kızarıklık, şişlik ve ağrı ortaya çıkabilmektedir.

Akıntı kötü bir kokuya sahiptir.

Zamanla kıl dönmesinin olduğu yerde dayanılamayacak derecede bir ağrı meydana çıkmaktadır.

Kıl dönmesi mikroplar ile birleştiğinden dolayı iltihap halini alır. Yeşil renkte olabilmektedir.

Kıl dönmesi ilk başlarda akıntı sorunu ile ortaya çıkmaktadır.

Kıl dönesi sonucunda akıntının kötü kokmasının sebebi bu bölgenin iltihaplanmasıdır. Mikroplar ile birleşerek kötü kokuya neden olabilmektedir. Kıl dönmesinde olan şişliğin boyutu deri altında yuvarlanan kılların büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilmektedir.

Kıl Dönmesi Neden Olur?

Kıl dönmesi vücudun belli bölgelerinde kılların ya da tüylerin deri altında birikmesi sonucu ortaya çıkmaktadır. Dökülmüş olan bu kıllar derinin altına doğru girer ve burada birikerek yuvarlanır. Özellikle terleme ile deride olan deliklerden ve gözeneklerden cildimizin altına kıllar girer. Diğer bir açıklama da ise hormonsal etkiler aktifleştiği zaman kıl üretimi başlar ve bundan dolayı da kıl dönmesi meydana gelmektedir.

Haberin Devamı

Kıl Dönmesi Tedavisi Nasıl Yapılır?

Bir kişinin kıl dönmesi var ise öncelikle kıl dönmesinin olduğu yerdeki apsenin boşaltılması gerekmektedir. Bu apse tamamen boşaltıldıktan sonra 1 ile 2 ay sonra kıl dönmesinin tedavisi uygulanmaya başlanır. Apse boşaltma işlemi teknolojinin gelişmesi ile beş dakika gibi bir sürede yapılabilmektedir. Bir kesi yardımı ile apse boşaltılır. Bu kesi kesinlikle cilt üzerinde bir iz bırakmamaktadır. Genel cerrahi uzmanlar tarafından bu işlemin yapılması gerekmektedir.

Kıl Dönmesi İçin Risk Faktörleri Nelerdir?

Kıl dönmesi özellikle masa başında çok oturan kişilerde görülebilmektedir. Diğer faktörler ise şu şekildedir:

Yetersiz hijyen,

Jilet ile kıl alımı,

Obezite,

Aşırı terleme,

Aşırı tüylü bir vücut,

Haberin Devamı

Sabit bir şekilde oturulan meslekler,

Berber, kuaför, koyun çırpıcısı gibi kıllar ile iç içe olunan meslekler,

Hareketsiz bir yaşam kıl dönmesini oldukça fazla etkilemektedir. Dik bir şekilde oturmak kıl dönmesinin olasılığını azalttığı uzmanlar tarafından onaylanmıştır.

BAKMADAN GEÇME!