1 hafta böyle yaşadı kimse fark etmedi

Güncelleme Tarihi:

1 hafta böyle yaşadı kimse fark etmedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2016 15:48

Brisa Alfaro bir instagram fenomeni ama onu ünlü yapan şey diğer insanlar gibi yaşadığı şaşalı hayat, aşırı güzelliği ya da verdiği spor tüyoları değil. Tamamiyle kendi başarı hikayesi. Komadan uyandıktan sonra konuşamayan ve uyandığını kimsenin fark etmediği genç kadın kimsenin beklemediği şekilde hayata tutundu.

Haberin Devamı

Alfaro 32 yaşında uçak yolculuğu yaparken yüzü birden şişmeye başladı. O da eve döner dönmez iki tane alerji hapı aldı ve uyumaya gitti. Daha iyi hissedeceğini düşünüyordu ama olmadı. İnternet üzerinden canlı konuşma yapan genç kadına annesi hemen doktora gitmesini söyledi. Alfarı ise New York'ta bir hastaneye gittikten sonrasını hiç hatırlamıyor. Nedeninin inme olduğu anlaşılmayan genç kadın sonra New York'Taki Presbyterian Üniversite Hastanesi'ne nakledildi.

1 HAFTA BOYUNCA KOMADAN UYANDIĞINI ANLATMAYA ÇALIŞTI

1 hafta böyle yaşadı kimse fark etmedi

Burada komaya giren Alfaro, 1 hafta sonra komadan çıktı ama bir kabus onu bekliyordu. Brisa Alfaro, uyandığında anne babasının sesini duyuyor, doktorla olan konuşmaları işitiyordu. Sesini duyurmaya çalıştı, gözünü açmaya çalıştı, elini oynatmaya çalıştı ama hiçbirini yapamadı.

Haberin Devamı

Brisa'nın kabusu burada başlıyordu. Genç kadın tam 1 haftasını, gecesini gündüzünü uyandığının farkedilmesi için çabalayarak geçirdi. 1 hafta sonunda annesi kızının parmaklarını oynattığını fark edince doktorlar uyandığını anladı. Uzmanlara göre genç kadının durumu "kilitli kalma sendromu." Bu kişiler komadan beyin olarak uyansa dahi fiziksel hiçbir tepki veremediği için uyandıkları anlaşılmıyor. 

YÜRÜMEYİ TEKRAR ÖĞRENDİ

3 hafta boyunca tüp ile tedavi edildikten sonra yavaş yavaş ayağa kalkan genç kadın yürümeyi tekrardan öğrendi. Herkesin beklediğinden daha çabuk iyileşen Brisa Alfaro, gelişimini ise an be an instagramdan takipçileriyle paylaştı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!