İstanbullu doktorlar Kobani sınırına gidiyor

Güncelleme Tarihi:

İstanbullu doktorlar Kobani sınırına gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2014 12:27

İstanbullu doktorlar Suruç'a doğru yola çıktığını açıkladı. İstanbul Tabip Odası'nda bir araya gelen gönüllü doktorlar Kobani sınırına gideceğini açıkladı.

Haberin Devamı

İstanbul Tabip Odası Cağaloğlu binası önünden kalkan otobüse binmeden önce bir basın açıklaması gerçekleştirildi. İstanbul Tabip Odası'ndan yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

"ÜLKEMİZİ CANİLERLE KOMŞU HALİNE GETİREN POLİTİKACILARA TEPKİLİYİZ"

İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Samet Mengüç tarafından okunan basın açıklamasında; "Ülkemizi IŞİD gibi insan öldürmeyi ibadet haline dönüştüren canilerle komşu haline getiren politikacılara ve onların politikalarına karşı bir tepkimizi haykırmak için Suruç'a, Kobane sınırına gidiyoruz.

İstanbullu doktorlar Kobani sınırına gidiyor

Fotoğraflar: Suruç merkezdeki Kobani mülteci kampından / Hürriyet

Haberin Devamı

"BARIŞ VE HUZURLU BİR ORTADOĞU"

Egemen güçlerin her türlü silah, cephane ve lojistik destek verdiği çetelerle, iki yıldan bu yana onur ve var olma mücadelesi sürdüren Rojava halklarına destek için Suruç'a, Kobani sınırına gidiyoruz.
Halkın hekimi olarak Ortadoğulu halklarıyla buluşmak için Suruç'a, Kobane sınırına gidiyoruz.
Barış ve huzurlu bir Ortadoğu için barış elçisi olarak Suruç'a, Kobane sınırına gitmek üzere yola çıkıyoruz.
Yaşamı, onurlu bir barışı savunmak için Suruç'a, Kobane sınırına gidiyoruz.

İstanbullu doktorlar Kobani sınırına gidiyor

"EN TEMEL İNSAN HAKKI SAĞLIK HAKKI"

En temel insan haklarından olan sağlık hakkının Rojavalı yaralılara, Rojavalı mültecilere verilmesi üzerindeki tüm engellerin kaldırılması için Suruç'a, Kobane sınırına gidiyoruz.
Günlük politik gelişmelere göre yaralıları sınırda bekletilebilen, çatışma veya güvenlik gerekçeleri ile yaralılara erişimi engelleyen, bize yaralı bilgisi ulaşmadı yalanını rahatlıkla söyleyebilen, tıbbi müdahale ile önlenebilecek onlarca yaralının ölümüne seyirci kalan ve yaralılar/mülteciler arasında ayrımcılık yapan zihniyeti teşhir etmek için Suruç'a, Kobane sınırına gidiyoruz.

Haberin Devamı

İstanbullu doktorlar Kobani sınırına gidiyor

"SAĞLIK HAKKI İÇİN KİMİN HANGİ MEZHEPTEN OLDUĞUNUN ÖNEMİ YOK"

İnsanı yok sayan emperyalist politikalarının yarattığı insanlık dramına sessiz kalmamak, gözlerimizi kapamamak, hangi ırktan ya da hangi inançtan, hangi mezhepten olduğuna bakmaksızın, başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere mültecilerin sağlık gereksinimlerini karşılamaya devam edeceğimizi haykırmak için Suruç'a, Kobane sınırına gidiyoruz” denildi. İstanbul Tabip Odası'na üye hekimler 12 Ekim 2014 günü Suruç, Kobane sınırında TTB heyeti ve bölge tabip odalarıyla birlikte "Hekimlerden Yaşama ve Barışa Çağrı” başlığıyla bir basın açıklaması gerçekleştirecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!