İlik İtalya'dan geldi

Güncelleme Tarihi:

İlik İtalyadan geldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2012 00:00

Lösemi hastalığı tekrar ettiğinde doktorların ilik nakli gerçekleşmezse 3 aylık ömür biçtiği ve oğlu Atakan’a yazdığı, "Seyahate giden anne gibiyim" başlıklı mektubuyla bütün ilik bekleyenler için seferberlik başlatan İzmirli bankacı Gamze Akbaş, mutlu sona ulaştı. İtalyan donörden alınan ilik, başarıyla nakledildi.

Haberin Devamı

3 yaşındaki oğlu Atakan’ın büyüdüğünü görebilmesi için kamuoyunun desteklediği Gamze Akbaş, annelerin dayanışması sayesinde sesini tüm Türkiye’ye duyurdu. Oğlu Atakan’a yazdığı mektupla yürekleri titreten 29 yaşındaki Gamze Akbaş, internette annelerin sosyal paylaşım sitesi olan ’Nurturia’dan başlatılan kampanya ile yaşaması için Okan Bayülgen başta olmak üzere birçok ünlünün desteğini de aldı.

 

Geçen Şubat ayında hastalığın tekrar ortaya çıkmasıyla Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Hastanesi’ne yatan, daha sonra da uygun ilik için Gebze’de özel bir hastanede nakil bekleyen Gamze’ye "İlik bulundu" müjdesi geçen Nisan ayı başında geldi, gönüllü İtalyan donör, kök hücre bağışını 17 Mayıs’ta yapacağını belirtti.

 

Haberin Devamı

AMELİYAT BAŞARILI

 

Nakil öncesi İzmir’e gelerek 10 gün geçiren ve her gidişinde "Kursa gidiyorum" diyerek oğlunu avutan Gamze Akbaş, bu kez Atakan’a "Artık kursa gitmeyeceğim, başarılı olup döneceğim" diyerek evden ayrıldı. 17 Mayıs gecesi Gebze’ye ulaşan kök hücrenin nakli ise bugün saat 01.00’de başlarken, 06.00 sıralarında başarıyla tamamlandı.

 

PROF. DR. ÖZCAN: BAŞARIYLA GERÇEKLEŞMİŞ

 

Gamze’nin ilk teşhisini koyan ve tedavi süreçlerini çok yakından bilen Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ali Özcan, Anadolu Sağlık Merkezi doktorlarından Prof. Dr. Zafer Gülbaş’tan aldığı bilgiyi paylaştı. Başhekim Özcan, "Gece kök hücre nakli uygulanmış. Sorun yaşanmamış. Şu anda en önemli hamle gerçekleşti. Nakli yapılan kök hücreye hastanın vücudunun uyum göstermesi beklenecek, bunun takibi başlayacak" diye konuştu.

 

BABA: KIZIM YENİDEN DOĞDU

 

Mutluluğunu DHA ile paylaşan Gamze’nin babası İbrahim Canseven de, "Başta anneler olmak üzere tüm Türkiye bizim için kenetlendi. Ne mutlu ki kızım ilik bekleyen bütün lösemi hastaları için de umut oldu, bu konuda duyarlılık oluştu. Çok mutluyuz. Tarif edilemez bir sevinç içindeyiz. Kızım yeniden doğdu. Herkese çok teşekkür ederiz" dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!