Ä°leri yaÅŸlarda diÅŸ teli taktırmak mümkün mü?

Güncelleme Tarihi:

İleri yaşlarda diş teli taktırmak mümkün mü
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 14, 2016 16:09

Ortodontik tedavi ile dişlerin düzeltilmesinin her yaşta mümkün olduğunu söyleyen Ortodonti Uzmanı Dr. Onul Üner, erişkin diş teli tedavisinde tedavi süresinin önemine dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Çocukluk ve gençlik çağında diş teli uygulanarak ortodontik tedavi görme şansı bulamamış birçok hastamızdan bu yönde sorular almaktayız. Toplumda genelde ortodontik tedavinin (diş teli tedavisi) belli bir yaştan sonra uygulanamayacağı, ya da dişlerin düzelemeyeceği gibi genel, fakat yanlış bir görüş mevcut.

 

İleri yaşlarda diş teli taktırmak mümkün mü

 

ORTODONTİK TEDAVİ HANGİ YAŞLARDA YAPILMALIDIR? 

Ortodontik tedavi ile dişlerin düzeltilmesi her yaşta mümkündür. Tedavi öncesi klinik muayene ile detaylı bir kişisel planlama yapılarak erişkinlerde de diş telleri uygulanabilir.

Haberin Devamı

Erişkinlerde yapılan klinik muayenede ortodonti uzmanı diş yapısının yanı sıra, genel diş ve diş eti sağlığını da inceler. Diş etlerinin durumu, diş köklerini çevreleyen kemiğin sağlığı, varsa implant, dolgular, köprü, kaplama, lamine, kanal tedavili dişler değerlendirilir ve buna göre diş tellerinin uygun olup olmayacağına karar verilir.

Â

İleri yaşlarda diş teli taktırmak mümkün mü

 

Erişkin hastaların diş teli tedavisinde en önemli konulardan biri tedavi süresidir. Hem hastanın sosyal yaşamı hem de genel ağız hijyeninin durumu açısından diş teli tedavisi mümkün olan en hızlı şekilde bitirilmelidir.

 

Â

İleri yaşlarda diş teli taktırmak mümkün mü

 

Erişkin diş teli tedavisinde hızlı ortodonti tedavi tekniği olan Fastbraces gibi teknikler çok büyük avantajlar sağlamaktadır. Tedavi 5 ila 12 ay gibi, diğer tekniklere göre çok daha kısa bir sürede bitirilebildiğinden, hastanın genel ağız ve diş hijyeni korunmuş olur, minimum ya da hiç ağrısız bir tedavi süreci geçirilir ve hasta günlük ve sosyal yaşamında diş telleri yüzünden sıkıntı yaşamaz.

 

Haberin Devamı

İleri yaşlarda diş teli taktırmak mümkün mü

 

arpanetmedya.com 'a Katkılarından dolayı teşekkür ederiz.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!