Ihlamur çayının cilde, saça ve mideye faydaları nelerdir? Ihlamur ne işe yarar? Zayıflatır mı?

Güncelleme Tarihi:

Ihlamur çayının cilde, saça ve mideye faydaları nelerdir Ihlamur ne işe yarar Zayıflatır mı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2022 16:55

Ihlamur çayı cilt yüzeyindeki kırışıklıkları giderirken hücreleri de yeniler. Deri soyulmalarını önleyen ıhlamur çayının mideyi rahatlatıcı bir özelliği bulunmaktadır. Ihlamur çayı, yaraların iyileştirilmesi ve selülit tedavisinde de yoğun olarak kullanılır. Ihlamur çayının cilde, saça ve mideye faydaları nelerdir? Ihlamur ne işe yarar? Zayıflatır mı? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.

Haberin Devamı

Ihlamur çayı, boğaz rahatsızlıklarını önlerken yorgunluğa da iyi gelmektedir. Mevsim geçişlerinde meydana gelen rahatsızlıkları önleyen ıhlamur çayı soğuk algınlığını gidermeye de yardımcı olacaktır. Ihlamur çayı alt ve üst solunum yollarındaki mikropları yok ederken enfeksiyon oluşumunu da hızla önler.

Ihlamur Çayının Cilde Faydaları Nelerdir?

Ihlamur çayı cilt kusurlarını önlerken kırışıklık oluşumunu da önler. Gözlerdeki yorgunluk izlerini de yok eden ıhlamur çayı yaşlanmanın etkilerini azaltır. Ciltteki kırışıkları azaltan ıhlamur çayı hücreleri de yeniler. İyileştirici bir özelliğe sahip olan ıhlamur çayı deri üzerindeki kızarıklıkları da önler. Ihlamur çayı tonik gibi kullanıldığı takdirde cilt lekeleri de giderilir. Ihlamur çayı anti aging etkisine sahiptir. Cildi korunmaya yarayan ıhlamur çayı lekelenmeleri de kısa bir sürede giderir. Cilt tahrişlerini önleyen ıhlamur çayı selülitlerin giderilmesinde de kullanılabilir.

Ihlamur Çayının Saça Faydaları Nelerdir?

Sağlığa pek çok yararı bulunan ıhlamur çayı saçların güçlenmesini sağlar. Saç tellerini besleyen ıhlamur çayı kafa derisinde meydana gelen kaşıntıları da önlemeye yardımcı olur. Kafa derisindeki kaşıntıları da ortadan kaldıran ıhlamur çayı saçların güçlenmesini sağlayarak dökülmeleri de önlemeye yardımcı olur. Saç derisinde çıkan yara ve tahrişlerin giderilmesi için de ıhlamur çayı kullanmak faydalı olacaktır. Ihlamur çayı, zarar gören saç derisini iyileştirerek saçlara sağlık kazandırır.

Ihlamur Çayının Mideye Faydaları Nelerdir?

Ihlamur çayı mideyi rahatlatıcı bir özelliğe sahiptir. Mide kramplarını azaltan ıhlamur çayı şişkinlik gibi sorunları da kısa bir sürede çözer. Besin değeri oldukça yüksek olan ıhlamur çayı hazımsızlık gibi sorunları da giderir. Sindirim sistemini çalıştıran ıhlamur çayı boşaltım sistemine de çok faydalıdır. Mide ve bağırsakların iyi bir şekilde çalışmasını sağlayan ıhlamur çayı kabızlığı da önler.

Uyarıcı ve canlandırıcı etki gösteren ıhlamur çayı mide kramplarını da gidermeye yardımcı olur. Özellikle gastrit rahatsızlığının giderilmesi için ıhlamur çayı tüketilebilir. Bağırsakta oluşan iltihaplanmayı gidermeye yarayan ıhlamur çayı her türlü mide rahatsızlığının önlenmesinde de etkilidir.

Ihlamur Ne İşe Yarar?

Ihlamur, mevsim geçişleri sırasında hastalıkların önüne geçer. Bağışıklık sistemini geliştiren ıhlamur mide rahatsızlıklarını da önlemektedir. Vücuttaki mikroplar ile savaşan ıhlamur uykusuzluk sorunlarını gidermeye yarar. Yorgunluğu giderici bir özelliğe sahip olan ıhlamur genellikle çay olarak tüketilir. Vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlayan ıhlamur böbreklerin de düzenli bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır. Ruhsal anlamda kişiyi rahatlatan ıhlamur vücuttaki iltihaplanmayı da önlemeye yardımcı olur.

Ihlamur Çayı Zayıflatır mı?

Ihlamur çayı kilo vermeye yardımcı olur. Yorgunluğu giderici bir özelliği olan ıhlamur düzenli şekilde tüketildiğinde kilo vermeyi sağlar. Zayıflatıcı etkisi olan ıhlamur çayı sindirim sistemini çalıştırarak bağırsakların daha sağlıklı olmasına da yardımcı olur. Kilo vermek için diyet listelerinde ıhlamur çayına sıkça yer verilmektedir.

Ihlamur Çayının Faydaları Nelerdir?

Haberin Devamı

Ihlamur çayı mevsimsel öksürüklerin giderilmesini sağlar.

Haberin Devamı

Nezle ve gribi önleyen ıhlamur çayı vücuttaki mikroplar ile savaşır.

Ihlamur çayı vücuttaki iltihapları da gidermeye yarar.

Sindirim sistemini güçlendiren ıhlamur çayı rahatlatıcı bir etkiye sahiptir.

Ihlamur çayı depresyonu azaltırken endişeleri de gidermeye yarar.

Ihlamur çayı, psikolojik sorunları gidermeye de yardımcı olacaktır.

Vücuttaki toksinleri atmaya yarayan ıhlamur çayı kansere yönelik de koruyucu bir etkiye sahiptir.

 

 

BAKMADAN GEÇME!