HIV'li kan bizi de yıktı

Güncelleme Tarihi:

HIVli kan bizi de yıktı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2012 00:00

İstanbul’da Kızılay’dan alınan kanla HIV bulaştığı tespit edilen üç hastadan biri olan B.Z.’nin eşi, suskunluğunu Habertürk’e bozdu. A.Z., “Eşim iki kez yıkıldı. Hem bebeğini kaybetti, hem de kendisine HIV pozitif tanısı konuldu. Yıkıldık. Olayı daha yeni yeni kabullendik” dedi

Haberin Devamı

Habertürk'ün haberine göre İstanbul’da farklı hastanelerde tedavi gören 3 hastaya Kızılay’dan kan yoluyla HIV bulaştığı tespit edildi. Böbrek nakli yapılan Ahmet Emin Bilgin (52) ve bypass olan 58 yaşındaki Bağkur emeklisi yaşamını yitirdi.

 

Anne olmaya hazırlanan üçüncü kurban B.Z. ise erken doğum yüzünden hem bebeğini kaybetti hem de kendisine HIV pozitif tanısı konuldu. B.Z.’nin eşi suskunluğunu bozdu.

 

HASTANEYE ÇAĞIRIP KAN ALDILAR

 

A.Z. “5.5 aylık hamile olan eşimin geçen yıl Mart ayında doğum sancısı tuttu. Bir gün sonra erken doğum gerçekleşti. Bu arada acil kan ihtiyacı doğdu ve eşime kan verildi. Daha sonra bu kanın HIV virüsü taşıdığını öğrendik ve yıkıldık” dedi.

 

Haberin Devamı

Psikolojik olarak olayı daha yeni kabullendiklerini ifade eden A.Z., “30 Aralık’ta kadın doğum hastanesinden çağırdılar. Her ikimizden de kan aldılar. Eşim için iki yıkım birden oldu. Hem bebeğini kaybetti, hem de kendisine HIV pozitif tanısı konuldu” diye konuştu. Böbrek nakli olan Ahmet Bilgin’in yaşamını kaybetmesi sonucu olaydan haberdar olduklarını belirten A.Z., hukuki açıdan henüz şikâyette bulunmadıklarını, ancak gelişmeleri takip ettiklerini söyledi. A.Z.’nin de risk altında bulunduğu belirtildi.

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!