Hastalar termal suyla şifa bulacak

Güncelleme Tarihi:

Hastalar termal suyla şifa bulacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2012 13:38

“Türkiye'nin termal turizm başkenti” diye bilinen Afyonkarahisar'da, üniversite bünyesinde inşaatı tamamlanan Acil Yardım, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'nin donatım ve kadro çalışmalarının kısa sürede bitirilmesi ve 1 Eylül'den itibaren hastalara hizmet verilmesi hedefleniyor.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, tesisin bünyesinde barındırdığı özellikler dolayısıyla Türkiye'de tek olduğunu söyledi.

Hastaneyi 1 Eylül'de hizmete açıp uluslararası akreditasyon çalışmaları yaparak dünya çapında hizmet vermeyi amaçladıklarını belirten Prof. Dr. Solak, 30 milyon liraya ihale edilen inşaatın tamamlandığını, çevre düzenlemeleri ve tamamlayıcı ünitelerin uyum denemelerinin gerçekleştirildiğini bildirdi.

Tesisin, termal havuzlar, egzersiz havuzları, robotik sistemi, hastanın hareket kabiliyetini artıran imkanları, çağdaş tedavi üniteleri ve termal suyla ısıtılması gibi özelliklerinin bir arada bulunmasıyla öne çıktığını anlatan Prof. Dr. Solak, şöyle devam etti: “Hastanemizin inşaatı tamamlandıktan sonra son teknolojiye sahip 100 kalem civarında cihazın alımı için ihale açıldı ve ihale 14,5 milyon lira bedelle sonuçlandı. Kamu İhale Kanununa göre askı süresinin dolmasının ardından cihazlar hastaneye teslim edilerek kalibrasyonları yapılacak. Hastanemizde 10 ameliyathane, 24 cerrahi müdahale sonrası yatak, 10'u VIP, 40'ı tek, 70'i ise çift kişilik yataklar yer alan odalar bulunuyor. Fizik tedavi ve rehabilitasyon hastaları ileri yaşta ya da bazı organlarında kısıtlılık bulunan hastalar olduğundan ihtiyaçlarına hızlı cevap vermek, hastane içindeki hareket kabiliyetlerini yükseltmek için birçok ayrıntıyı göz önünde bulundurduk. Bu, birimlerin yerleşiminden yürüyen merdivenler gibi birçok ayrıntıyı içeriyor.”

Acil yardım gereken hastalara da müdahale edilebilecek

Prof. Dr. Solak, hastanenin en önemli unsurlardan birinin Acil Yardım Ünitesi olduğunu anlatarak, “Hastanemiz, fizik tedavi ve rehabilitasyonun yanında özellikle travmatik, acil yardım gereken durumlarda hizmet vermeye göre organize edildi. Bu alanda 30 hastaya aynı anda müdahale edebilecek kapasiteye sahip” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Halil Ürün ve Sait Açba'nın girişimleriyle hastanede 150 sağlık personeli ve 100 akademik personel kadrosu oluşturulması kararının Resmi Gazete'de yayımlandığını ve bu konuda gerekli prosedürün işlediğini dile getiren Prof. Dr. Solak, tüm aşamaları tamamlayarak hastanenin açılışını 1 Eylül'e yetiştirmeye çalıştıklarını bildirdi.

Prof. Dr. Solak, Afyonkarahisar'da 5 yıldızlı 8 otelin bulunduğunu ve bunların fizik tedavi ve rehabilitasyon ile termal sağlık bakımından ciddi imkanlara sahip olduklarını söyleyerek, şöyle konuştu: “Acil Yardım, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi, otellere sağlık hizmetinde şemsiye görevi yapacak. Hastanemiz bir yandan hastane bünyesinde temel hizmetleri verirken diğer yandan termal otellerin fizik tedavi ünitelerine doğrudan destek sağlayacak. Onların bir tür akreditasyonunu gerçekleştirerek Sağlık Bakanlığı'nın öngördüğü şartları oluşturmasına katkı verecek. Hastanemiz, termal otellerimizin fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümlerine, sundukları suyla gelen sağlıkla ilgili banyo terapi, çamur banyosu gibi tedavi hizmetlerde destek verecek. Bize hemen danışarak tıbbi uzman, fizyoterapist, bilgi birikim desteği alabilecekler.”

Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerinin ihtiyacını karşılayacak Zafer Bölgesel Havalimanı'nın 29 Ekim'de açılacağını anımsatan Prof. Dr. Solak, hava yoluyla uluslararası çapta hizmet vermek için Almanya'daki bir kuruluş aracılığıyla akreditasyon çalışmalarına hız verdiklerini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!