Hamileliğin 2. ayında anne adayında ne tür değişiklikler olur?

Güncelleme Tarihi:

Hamileliğin 2. ayında anne adayında ne tür değişiklikler olur
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2015 13:19

Hamileliğin 2. ayında genellikle anne adet gecikmesi sebebiyle hamile olduğunu öğrenir ve artık gebelik süreci başlamış olur. Peki hamileliğin ilk belirtilerinin gerçekleştiği 2. ayda anne adayında ne tür değişiklikler olur?

Haberin Devamı

ANNE ADAYINDAKİ FİZİKSEL DEĞİŞİMLER

Hamileliğin 2. ayında anne adayında ne tür değişiklikler olur


Başlangıçta birçok anne adayının yaşadığı mide bulantısı, kusma ve yorgunluk ilk belirtilerdir. Anne adayında hassasiyet artması sebebiyle tiksintiler artar. Sigara ve parfüm gibi kokulardan rahatsız olabilir.

Devamlı yorgun hisseden anne adayında baş ağrıları ve baş dönmesi yaşanabilir. Yorgunluk sebebiyle anne adayı uyku isteği ve bel ağrısı yaşar.

Bununla birlikte gebeliğin 2. ayında anne adayının göğüslerinde dolgunluk, şişlik ve hassasiyet görülür ve meme uçlarında koyulaşma meydana gelir.

Hamileliğin 2. ayında anne adayında ne tür değişiklikler olur


Bazı anne adayları bu dönemde yaşanılan kusmave bulantılar sebebiyle "bebeğimi besleyemiyor muyum?" diye düşünebilir. Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr. Tülin Kocatepe, bu dönemde rahim içindeki bebek henüz çok ufak olduğundan anne adayının beslenememesi, kendi genel durumunun bile bozulduğu çok ileri tıbbi durumlar hariç, bebekte bir soruna neden olmaz." diyor.

Haberin Devamı

ANNE ADAYINDAKİ DUYGUSAL DEĞİŞİKLİKLER

Henüz hamileliğinin 2.ayında olan anne gebe olduğuna inanamayabilir ve çoğunlukla unutabilir.

BAKMADAN GEÇME!