Güzelliğin sırrı meyvelerde

Güncelleme Tarihi:

Güzelliğin sırrı meyvelerde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2007 00:00

Meyve ve sebzelerden sadece yiyerek değil, kullandığınız ürünlerin içeriğinde olmasına dikkat ederek de faydalanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Selülitlerden kurtulun

Kadınların en büyük derdi olan ve portakal kabuğu görüntüsü olarak akıllara kazınan selülite çare bulmak için her yol deneniyor. Kozmetik ürünler ya da teknolojik gelişmeler, kadınları bu kötü görünümden kurtarmak için çalışırken, özellikle bazı bitki ve meyve özleri selülitle baş etmek için daha çok kullanılıyor. Selülit için duvar sarmaşığı, yeşil çay, mısır püskülü, lavanta yağı, biberiye, portakal yağı, zambak yağı ve keten yağı öneriliyor.

Ürünler

More Than Soap Navaho, vücut emülsiyonu, içeriğindeki Hint yağı, gliserin, lavanta, portakal, E vitamini özleriyle selülit ve doğum lekelerini bitkisel yollarla tedavi etmeye yardımcı oluyor, fiyatı 50 YTL.

İçeriğinde bol miktarda kafein bulunan Estee Lauder Body Performance Slim-Shape serum, daha düzgün bir görünüm kazanmanızı amaçlıyor, fiyatı 99 YTL.

Çin tıbbında kullanılan bitki özü Dioschol içeren ve nane özü ile ferahlık hissetmenize yardımcı olan Loreal Perfect Slim Pro, fiyatı 34.90 YTL.

Portakal görünümlü cildi düzeltmeye yardımcı olurken, yağ hücrelerini uyarmayı amaçlayan Biotherm Celluli Intense Peel, fiyatı 99 YTL.

Hem çatlakların hem de selülitlerin görünümünü düzeltmeye yardımcı olan Avon Solutions Çatlak ve Selülit Görünümünü Düzgünleştirici Krem, fiyatı 39 YTL.

Saç bakımı

Güzel ve parlak saçlara sahip olmak için sadece kuaföre gitmek yetmiyor, aynı zamanda bakım yapmak da büyük önem taşıyor. Özellikle yaz aylarında güneşten ve denizden etkilenecek olan saçlarınızı şimdiden koruma altına alma zamanı geldi. Saçlarla dost bitki ve meyveleri içeren ürünleri kullanırsanız saçlarınızla daha kolay başa çıkabilirsiniz. Saç bakımına iyi gelen bitkiler arasında defne, lavanta, ardıç, papatya, melisa, nane, mersin, ısırgan otu, kekik, limon, biberiye, adaçayı, sığla ektresi, kayın ağacı, Latin çiçeği, ceviz ağacı ve karahindiba bulunuyor.

Ürünler

Saçı şekillendirirken, bakım yapmayı da amaçlayan ve jojoba, ayçiçeği, susam tohumu,  babassu yağı, zeytinyağı, çuha çiçeği, pirinç yağı, söğüt ağacı kabuğu özü ve yeşil çay yaprağı içeren Sebastian Originals Potion 9 krem jöle, fiyatı 21YTL.

İçeriğindeki limon, adaçayı ve nane bileşenleri sayesinde tazelik, ferahlık ve temizlik hissi uyandırırken, saç tellerinin kalınlaşmasına, korunmasına ve nem kazanmasına da yardımcı oluyor, Paul Mitchell Şampuan, fiyatı 55YTL.

Haberin Devamı

Cilt bakımı

Cildinize bakım yapmayı ihmal etmemeli ve düzenli olarak temizliğine önem vermelisiniz. Maskeler ve kremlerle cildinizi nemlendirmeye özen göstermelisiniz. Bal, salatalık, çilek, kivi, E vitamini içeren ürünler, cildinizi korur. Yağlı bölgeleri veya karışık ciltteki sivilceli bölgeleri yağdan arındırıcı maddelerle temizlemeye çalışmayın. Cildinizi yüksek dereceli alkol içeren ürünlerle temizlemekten kaçının; çünkü yağ bezleriniz buna daha fazla yağ üreterek tepki gösterir. Peeling'i haftada bir kez de olsa uygulayın.

Ürünler

Salatalık özü içeren hafif formülü, ciltteki yorgunluk belirtilerini azaltmaya yardımcı olan Nivea Visage Aqua Sensation nemlendirici bakım kremi, fiyatı 18.10 YTL.

Cildin ideal nem seviyesini korurken, elma, şeftali ve greyfurt cildi 24 saat boyunca derinlemesine nemlendirmeye, canlandırmaya yardımcı olan Pikenz Aqua24 saat nemlendirici köpük krem, fiyatı 79.90YTL.

Mandalina özlü Olay Multiradiance krem, cildi beslerken nemlendirmeye yardımcı oluyor, fiyatı 27.90 YTL.

Vücut bakımı

Vücudunuzun güzel ve dinç görünmesini istiyorsanız, dengeli beslenme ve düzenli spor yapmanın yanı sıra cildinizi güneşin zararlı ışınlarından da korumalısınız. Yüzünüze gösterdiğiniz önemi vücudunuza da göstermelisiniz. Özellikle kış aylarında ihmal ettiğiniz vücudunuza haftada bir de olsa zaman ayırmalısınız.

Güzel kokuların içinde bir banyo keyfi yapabileceğiniz gibi kremlerle kendinizi şımartmayı da deneyebilirsiniz. Meyvelerin ve bitkilerin gücünden yararlanarak ona ihtiyacı olan ilgiyi göstermelisiniz. Avokado vücudun sihirli meyvelerinden biridir. Vücuttaki toksit maddeleri etkisiz hale getirerek, yaşlılığa yol açan zararlı maddeleri yok eder. Yaşlanma sürecini yavaşlatarak hastalıkları önlemede önemli rol oynar. Bunun yanında çilek, limon, portakal da vücuda iyi gelen meyvelerdendir.

Ürünler

Gehwol Fusskraft Leg Vitality bakım kremi, avokado yağı ve suyosunu bileşimi ile kan dolaşımını artırarak, kırışıklıkları önlemeye, ayak derisinin esnekliğini, pürüzsüzlüğünü ve yumuşaklığını geri kazanmasına yardımcı oluyor, fiyatı 35 YTL.

Cambridge Slim'in milkshake şeklindeki içeceklerinden olan çilekli zayıflatıcı milkshake vücudunuzu formda tutmaya yardımcı oluyor, fiyatı 110 YTL.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!