Güzel olacağım diye kötü olma

Güncelleme Tarihi:

Güzel olacağım diye kötü olma
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2024 09:35

Gençlik, vücutta daha az kırışıklık, pürüzsüz cilt, parlak saçlar ve enerjik bir görünümle ilişkilendirilir. Bununla birlikte güzellik sadece gençlikle sınırlı değildir. Her yaşta sağlıklı bir yaşam tarzı, düzenli egzersiz, dengeli beslenme ve iyi bir cilt bakımıyla güzellik korunabilir ve artırılabilir.

Haberin Devamı

Hepimizin bazı zamanlar güzellik konusunda aşırılıkları olmuştur.

Kabul edilebilir bu isteğimiz tamamen daha iyi görünmek ve buna bağlı olarak daha iyi hissetmek içindir.

Yüzyıllardan beri kadınların özellikle güzel görünme ve bakımlı olma çabası şahane buluşları da ortaya çıkarmış...

Örneğin kozmetiğin altın ülkesi Fransa’nın ünlü parfümlerinin zamanında direkt camdan aşağı attıkları çöplerin kokularını bastırmak için geliştirdikleri bir buluş olduğu söylenir.

Güzellik ve bakım kadınların hayatında her zaman vardı ve kozmetik dünyası da bu nedenle her geçen gün gelişti, gelişiyor.

Ağda yerini lazerlere, acı biberin rengini versin diye dudağa sürülmesi ruja, kömür gibi maddelerin gözlere anlam kazandırması için sürülmesi renkli renkli göz kalemlerine bıraktı.

Haberin Devamı

Eski zamandan bugüne hemen her filmde yatmadan ayna karşısında saçları tarayıp el kremlerini sürmek neredeyse her evde hâlâ var.

Makyaj malzemelerinde bu çeşitliliğin ucu görünmüyor, yeni teknolojik çalışmalar, organik, hayvanlar üstünde denenmemiş, hayvansal ürün içermeyen ürünlere yöneltti alıcıları...

Bu demek oluyor ki çeşitlilik arttıkça, içerikler de değişiyor.

Bu sektör bu kadar gelişiyorken tabii ki olumsuz yönleri de ortaya çıkıyor.

Sosyal medyada son dönemde sıkça rastlanan sahte, denetimsiz, içeriği ne olduğu belli olmayan ürünler için kişilerin son derece dikkatli olması önemli.

Ülkemizde satışa sunulan her şey yasal izinlere tabii ancak tüketicinin bilinçli olması şahsi olarak kendisini koruması en önemlisi.

Kesinlikle içeriği bilinmeyen, faturasız, izinsiz ürünlerden uzak durulması ve mutlaka bu işte gerçekten uzmanlaşmış kişilerden öneri alması gerekiyor.

Aksi takdirde yanlış yapılan uygulamalar güzel olmaktan öte kişinin sağlığını ciddi tehdit ediyor.

Kozmetik sektörünün dışında dikkat çeken bir sektör buna bağlı olarak estetik sektöründe, sahte ürünlerin zararı dışında bu tarz uygulamalarda hekim ve kuruluş çok önemli.

Özellikle deri altı enjeksiyon uygulamalarında sahte ürünler kişilerde yoğun bakım tabloları ile sonuçlanıyor.

Haberin Devamı

Tabii daha vahim durumlar da var.

Dikkat etmemek, araştırmamak, ucuz diye yetkisiz yerlerden hizmet almak maddi zarardan çok hayati sonuçlar doğuruyor.

Erkekler de artık kadınlar kadar bakımlı...

Kaşlarını çatmak, sert mizacı artık yüzüne yerleşmiş olan erkekler, iki kaş arasındaki derin çizgiyi daha yumuşak hale getirmek için toksin uygulamalarından destek alıyor.

Koltukaltı terlemesi, el ayak terlemesi, sivilce izleri, yara izleri, lazer epilasyon ile istenmeyen tüylerini yok etmek mümkün.

Parlak ve sağlıklı bir cilt için cilt bakımları, doğal kaş tasarımları, dökülen saçlar için saç ekimi desteği ya da var olan saçlarının ileride sorun olmaması için saç vitamin destekleri gibi çözümler sadece kadınlar için değil erkeklere de uygulanıyor.

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!