Gözeneksiz bir ciltle 10 yaş daha genç gözükmek mümkün! Bahar Babacan yazdı...

Güncelleme Tarihi:

Gözeneksiz bir ciltle 10 yaş daha genç gözükmek mümkün Bahar Babacan yazdı...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2022 10:00

Cildi güzel ve genç göstermenin en önemli unsurlarından biri sıkı gözenekler... Unutmayın cilt yaşınız ne kadar genç ise siz de o kadar gençsiniz! Peki gözenekler neden genişler, sıkılaştırmak için neler yapabiliriz, nelere dikkat etmeliyiz? Bu haftaki yazımda sıkı gözeneklere sahip daha güzel bir cilde sahip olabilmeniz için kolay uygulanabilir, en temel bilgileri paylaşacağım...

Haberin Devamı

 Gözenekler neden genişler?

Geniş gözeneklere sahip olmanın başlıca nedenleri; genetik özellikler, günlük cilt bakımının ihmali, yaşlanma, UV ışınlarına maruz kalma, hava kirliliği ve sigara kullanımı... Ayrıca yağlı ve karma cilt tiplerinde büyük gözeneklere daha sık rastlanırken, kuru ciltlerde gözenekler daha küçüktür. Gün boyunca ciltte kalan makyaj, gözenekleri kapatır. Hava almayan cilt hücreleri ise zamanla zarar görür. Ayrıca her gün yıkanmayan yüzde yağ ve bakteri birikir. Tüm bunlar cilt gözeneklerinin genişlemesine, sivilce ve siyah nokta oluşumuna neden olur.

Gözeneksiz bir ciltle 10 yaş daha genç gözükmek mümkün Bahar Babacan yazdı...

Genetik faktörler

Bazı insanların cildi genetik olarak yağlanmaya daha müsaittir ve gözenek genişlemesi bu kişilerde daha belirgin hale gelebilir.

Haberin Devamı

Ciltte kir birikmesi

Makyaj, kir ve toz kalıntıları zamanla gözenek oluşumunu etkileyen önemli etkenlerdir. İyi temizlenmemiş ciltte kalan bu kalıntılar gözeneklerin hem daha geniş görünmesine hem de içini doldurarak akne ve sivilce oluşumuna neden olur. Bu nedenle cildinizden makyajı tamamen arındırmadan uyumamak, gün içerisinde makyaj yapmasanız bile toza ve kire maruz kalan cildi temizleyerek arındırmak ciltte kir birikmesinin önüne geçmenize ve daha temiz bir cilde sahip olmanıza yardım eder.

Güneş ışınlarının etkileri

Güneşin zararlı ışınlarının cilt üzerindeki olumsuz etkisi bilinen bir gerçek. Cilt bakım rutininde mutlaka söylenenlerden biri de; yaz-kış cildinizi güneşten korumanız gerektiğidir. Güneş ışınları cildi zamanla yıpratan, yaşlandıran ve gözeneklerin genişlemesine neden olan bir etkiye sahiptir.

Cilt bakımının yetersizliği

Hava kirliliği gibi dış etkenler de cildimizin gün içerisinde kirlenmesine ve yağlanmasına neden olur. Günlük ve aylık olarak yapılan cilt temizliği ve bakımı, bu kirleri ve yağları ciltten uzaklaştırır.

Gözeneksiz bir ciltle 10 yaş daha genç gözükmek mümkün Bahar Babacan yazdı...

Haberin Devamı

Yaşlanma etkisi

Cildin yapı taşlarından biri olan hyalüronik asit seviyesinin zamanla azalması cildin elastik yapısını bozar. Bu durumda cildin gözenekleri kapatacak kadar esneyememesi gözenekleri genişletir ve cilt üzerinde daha belirgin görünmesine yol açar.

Doğru ürün kullanımı çok önemli!

Günlük bakım rutinleriniz; cildinizi her gün uyumadan temizlemeniz, tonik kullanmanız ve eğer gözenekleriniz sizi rahatsız edecek kadar geniş ise serum kullanmanız genç ve sıkı bir cilde sahip olmanızı sağlar.

Cildinize uygun bir temizleyiciyle yüzünüzü yıkadıktan sonra evde gül suyu, limon gibi malzemelerle doğal karışımlar hazırlayarak günlük bakım rutininizi tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Gözeneksiz bir ciltle 10 yaş daha genç gözükmek mümkün Bahar Babacan yazdı...

Eğer daha profesyonel bir bakıma ihtiyaç duyarsanız Bahar Babacan Skin Care ürünlerini demenizi tavsiye edebilirim. İçinde B3 vitamini ve salatalık özü olan temizleme jeli cildinizi derinlemesine arındırarak gözenekleri sıkılaştırmaya yardımcı olur, cilt kusurlarını ve parlamayı azaltır.

Cildinizi nemlendirir, cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm kazandırır. Gün boyunca yüzünüzde biriken kiri ve makyaj kalıntılarını kolayca çıkarmanızı sağlar.

Cilt arındırıcı ve sıkılaştırıcı serum, içeriğindeki Niacinamide sayesinde cildin elastik yapısını destekler ve pürüzsüz cilt dokusu oluşumunu hedefler. Cilt bariyerinin güçlendirilmesine de yardımcı olur.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!