Görme engelli babanın çalışma azmi

Güncelleme Tarihi:

Görme engelli babanın çalışma azmi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2008 14:23

Sivas'ın Suşehri ilçesinde, 5 çocuk babası görme engelli, ayakkabı boyacılığı yaparak ailesini geçindiriyor.

1981 yılında Zonguldak'ta bir taş ocağında çalışırken dinamit patlaması sonucu ağır yaralanan ve gözlerini kaybeden 5 çocuk babası Hasan Düzgün (50), memleketi Suşehri'nde ayakkabı boyacılığı yaparak yaşamını sürdürüyor.

Tedavisinin tamamlanmasının ardından memleketi Suşehri'ne bağlı Kavşut köyüne geldiğini belirten Düzgün, “1981 yılında kaza sonucu gözlerimi kaybettim. Ankara'da 35 gün tedavi olduktan sonra köyüme döndüm” dedi.

Bir süre köyde yaşadığını, daha sonra ilçe merkezine yerleştiğini ifade eden Düzgün, “Çocuklarımın küçük olması nedeniyle evimin geçimini sağlamak için her işte çalışma imkanım olmadığından ayakkabı boyacılığı yapmaya başladım” diye konuştu.

Sabahın erken saatlerinden akşama kadar ayakkabı boyacılığı yaptığını belirten Düzgün, iş kazası sonucu malulen emekli olduğunu, evinin geçimini emekli maaşı ve boyacılıktan kazandığı parayla sağladığını söyledi.

5 çocuğundan birini evlendirdiğini, birini yakında askere göndereceğini kaydeden Düzgün, ayakkabı boyacılığına ilk başladığı dönemler çok sıkıntı çektiğini, şimdi müşterilerine ayakkabının rengini sorup boyasını gösterip ondan sonra ayakkabı boyadığını belirtti.

İlk zamanlarda ayakkabılarla birlikte yanlışlıkla çorapları da boyadığını söyleyen Düzgün, “Artık o günleri aştım. Kimseye muhtaç olmamak için elimden gelen gayretle ailemin geçimini sağlıyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!