Lazer epilasyon ve genital bölgede kullanımı

Güncelleme Tarihi:

Lazer epilasyon ve genital bölgede kullanımı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2016 12:15

Lazer epilasyon son 20 yıldır uygulanan en etkili yöntemlerden. Peki, genital bölge için ne kadar güvenilir?

Haberin Devamı

Vücuttaki istenmeyen tüylerden kurtulmak hem temizlik hem de sağlık için gereklidir. Bunun için de geçmişten günümüze kadar birçok yöntem gelişmiştir. Tüy dökücüler, epilasyon aletleri, ağda, traş ve gelişen teknoloji ile beraber ortaya çıkan lazer epilasyon, bu yöntemlerin başında gelmektedir. Özellikle uygulanma biçimi ve uygulama sonrası için lazer epilasyon yöntemi en çok tercih edilenler arasındadır. Ancak her yöntem gibi özellikle ilk defa kullanacaklar için epilasyon zararları merak konusudur.

Lazer epilasyon ve genital bölgede kullanımı

Lazer Epilasyon Nedir? Zararları var mıdır?

Vücut üzerindeki istenmeyen tüylerin köklerinin lazer ışığı ile yakılarak yok edilmesi prensibi ile çalışan lazer epilasyon, 1990 yılından beri uygulanmaktadır. Acısız ve ağrısız bir yöntemdir. Lazer epilasyon zararları olarak ise uygulama süresince hissedilen ancak tolare edilebilir bir acı hissedilmesi en başta söylenebilir. Bunun dışında tedavi sonrasında birkaç gün cilt hassas olabilir. Olası şişlik ve ağrılar için ise buz tedavisi uygulamak yeterli olacaktır.

Haberin Devamı

Genital Bölgede Lazer Epilasyon

Genital bölge oldukça hassas olduğu için özellikle ağrısız ve acısız yöntemler daha çok tercih edilmektedir. Bunun için akla ilk önce lazer epilasyon gelmektedir. Lazer epilasyon kıl köklerini hedef aldığı için uygulama sırasında sadece uygulanan bölgede kısa süreli ve tolare edilebilir bir acı dışında zarar teşkil etmezler. Doku itibariyle en hassas bölge olan genital bölge üzerindeki uygulamalar için geliştirilmiş özel lazer epilasyon teknikleri ile zararsız bir şekilde istenmeyen tüylerden kurtulmak mümkündür.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!